Opleidingen

Print

Op het gebied van ‘Bijbelonderwijs’ heb ik, naast het bijwonen van veel Bijbelstudies in gemeenten waar ik toe behoorde, de volgende cursussen en opleidingen gevolgd, of volg die nog op dit moment.

Mijn “reguliere CV” is natuurlijk anders, zie hiervoor mijn LinkedIN profiel. Relevant in dit kader is het onderstaande “CV”. Zelf hecht ik er waarde aan dat mijn kennis, hoe die opgebouwd is en waar ik deze “vandaan haal” bekend is. Want, wat heb je er aan als iemand schrijft of spreekt over- en uit God’s Woord als je niet kunt verifiëren of iemand daadwerkelijk ook maar énige achtergrond heeft op dit gebied? Ik beschouw mijzelf niet als een “geleerde” of “leraar” maar als een leerling. Elke dag leer ik nog weer bij vanuit verschillende bronnen.

watzegtWat Zegt de Bijbel
Veel cursusmateriaal van “Wat Zegt de Bijbel” doorgenomen in mijn tienerjaren. Prachtige lessen, en uiteindelijk kreeg je ook een soort van ‘bewijs van deelname’.

Ik heb in mijn jeugd jarenlang deze correspondentie-cursus gevolgd (pré internet!). De cursus bestaat nog steeds en is (ook) geschikt voor- en gedeeltelijk gericht op jongeren.

Website: http://watzegtdebijbel.nl/

Kadertraining, Drachten (1989)
Een drie maand durende training gegeven door John Boekhout (auteur, trainer/coach).

Boekhout was op dat moment docent Praktische Theologie aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal. De training was gericht op het versterken van kader binnen de gemeente waar ik actief was als tienerleider. Deze cursus heeft mij vooral veel geleerd op het gebied van hermeneutiek (en het toepassen er van): de juiste regels voor Bijbeluitleg.

moody_eduMoody Bible Institute (2008-2012)
– Biblical Studies Series Certificate 

Het volgen van deze cursus was aanleiding tot het starten van deze blog. Een hele mooie correspondentie-cursus. Helaas bestaat deze niet meer in deze vorm, er is wel een nieuwere variant beschikbaar.

Het BSSC is een “CEU”-certificaat (Continuing Education Units). Doordat men met het oude programma stopte kon ik na het behalen van dit certificaat niet meer verder gaan met dat programma en ben daarom gaan studeren via het ECS (zie hieronder). Moody’s is een in de VS door de overheid erkende Universiteit.

Website: http://www.moody.edu/


Naast de bovenstaande afgeronde opleidingen volg ik op dit moment cursussen van de onderstaande instituten.


ecslogoEmmaus Correspondence School (ECS)
– Associate Diploma Biblical Studies
– New Testament Scholar (specialisatie).

Een prachtige (correspondentie) Bijbelschool-opleiding.
ECS’s Correspondence School is een zusterorganisatie van het Emmaus Bible College en ondergebracht in een aparte stichting c.q. “ministry”.

Het Emmaus Bible College is een privaat, overheidserkend, opleidingsinstituut.

Website: http://www.ecsministries.org/

BTS-logoBirmingham Theological Seminary (BTS)
– Certificate in Christian Ministry 

Een hele mooie, online, cursus met “rich media” lessen (video, audio). De opleiding is niet overheids-erkend maar wel door de Presbyteriaanse kerk(en). Hoewel BTS niet geaccrediteerd is door de overheid is men wel lid van, en erkend door, de “Association of Reformed Theological Seminaries“.

Hoewel ik zelf ‘evangelicaal’ ben, vind ik het een verrijking leergangen/lessen te volgen via een “Reformatorische” opleiding (“Reformatorisch in leer, maar Evangelicaal van karakter” noemen zij het zelf)  om zo ook bekend te raken met hun visie op veel gebied en daar ook (veel) van  te leren.

– Meer informatie in deze post.
– Website: http://btsfreeccm.org/

 

 

 

 

Print

Comments are closed.