Akai MPK Mini

akaimpkmini.jpgIk was jarig geweest (tja, de tijd staat niet stil..) en had van de familie een aantal financiële bijdragen ontvangen in verband hiermee. Mooi moment om de ‘studio’ weer uit te breiden.. En dus een Akai MPK Mini (afb) aangeschaft!

Een heel leuke ‘midi-controller’ waarmee je in je studio-software diverse instrumenten kunt ‘aansturen’. De pads zijn voor ondermeer drum; het keyboard gedeelte kun je gebruiken om een enorme range aan ‘virtuele’ instrumenten aan te sturen, bijv. bass, gitaar, orgel, keyboard, (dwars)fluit, enz., enz.

Installatie stelt niet veel voor: CDRom er in, software installeren, controller aansluiten (USB), en klaar.. en toen.. géén geluid! Ai,… kapot? Dus getest op een andere pc. Idem. Géén geluid. Van alles geprobeerd. Begreep er niet veel van. Midi in/uit controleren, instellingen aanpassen, stond op het punt ‘m weer in te pakken en terug te sturen. Nouja, uiteindelijk toch maar eens zoeken op “midi controller + Energy XT”. Het antwoord was, zoals zo vaak, simpel natuurlijk.  Na de juiste midi-instelling te hebben gedaan was het klaar en kon het grote experimenteren beginnen. Binnen een paar minuten was ik al lekker  ‘los’ met een kleine test track.

Het klinkt nog niet echt ergens naar, maar als “proof of concept” kan het er mee door! Drums, bass, keyboard – allemaal gedaan met de Akai MPK Mini + EnergyXT.

> Download/luister MP3

Delen op: