Android Tablet… van de Kruidvat!

Ik had mijzelf eigenlijk voorgenomen zo’n ding vooralsnog niet te kopen want “wat kan je daar nou mee”. En in elk geval niet zolang ze zo duur waren. De verleiding was er wel, toepassingen begon ik ook te zien (mailen, remote serverbeheer, en Kruidvat gaf mijn weerstand de genadeslag door een Android 4.0 in de aanbieding te gooien voor nog geen 90 euro. Tja,…. dan is er natuurlijk geen argument meer om het niet te doen. En dus ben ik nu de ’trotse bezitter’ van een, zoals mijn vader dat noemt, “veegdoosje”.

Rudy's Krabbels | kruidvatandroid40tablet

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Wat kun je verwachten voor die prijs? Niet veel, toch? Ik ben aangenaam verrast! Belangrijkste zaken even op een rijtje, even gekopieerd uit de Kruidvat website en aangevuld met eigen opmerkingen/ervaring:

 • 7 inch capacitive multi touch HD scherm (17,5 cm)
  – voor een tablet is een capacative scherm een must. Ga niet knoeien met de resistive schermen, daar krijg je spijt van;
  – 7 inch is voor mij voldoende, voor veel mensen is waarschijnlijk 10″ echter een betere optie. Het is voor mij voldoende omdat ik een los toetsenbordje bijbesteld heb,.. en dus de Tablet als “netbookje” kan gebruiken;
 • 1.2 GHZ Cortex A8 processor.
  – de zelfde als in heel veel andere tablets. Meer dan snel genoeg, alle applicaties (“apps”) draaien lekker vlot;
 • 3D accelerator voor snelle games
  – van de kinderen geen klachten gehoord mbt het spelen van spellen dus zal wel goed zijn.
 • 512 MB DD3 geheugen.
  – meer dan genoeg voor Android
 • 4 GB opslag ( uitbreidbaar met micro SD ).
  – vooralsnog is 4Gb voldoende, koop er binnenkort wel een kaartje bij…
 • 1.3 MP camera, speakers en microfoon.
  – Camera: prima. Gebruik ik toch nauwelijks. Dit is wat je in de meeste laptops ook aantreft;
  – speakers/microfoon: goed genoeg – zie verderop.
 • USB + HDMI full HD aansluiting.
  – USB werkt prima/snel, is USB 2.0. Zonder problemen met het bijgeleverde kabeltje even m’n USB-stick er aan gehad, lees/schrijf gaat snel.
 • Draadloos Wi-Fi b/g/n.
  – dik in orde.

Op de site staat dat de accu ‘supersterk’ is, inderdaad gaat de accu lekker lang mee. Uur of 5 à 6 haal je er makkelijk mee.

WAT KUN JE ER MEE?

Mijn éérste gebruiksdoel is: email, internet, remote beheer van m’n servers. Allemaal mogelijk. Het twééde gebruiksdoel is “spielerei”. Met andere woorden: “leuke dingen er mee doen”. En ook dat is geen enkel probleem, Youtube filmpjes, spelletjes, het gaat allemaal even vlot en soepel.

J4T MULTITRACK

Het derde…. als ik dan toch bezig was met ‘spelen’… zou het ook geschikt zijn als (kleine) mobiele studio? En ja, ook dáár zijn leuke apps voor beschikbaar!

Rudy's Krabbels | j4tmultitrackfull

Na een gratis programma te hebben geïnstalleerd koos ik er uiteindelijk toch voor om € 2,99 te besteden aan een betaalde applicatie: J4T MultiTracker. Absoluut de moeite waard! Alleen dáár had je zoiets -ingeval je ‘iets met muziek doet’- zo’n tablet al voor kunnen aanschaffen. Geluid valt alleszins mee (qua opname), goed genoeg voor een snelle, multi-track demo. De ingebouwde microfoon is boven verwachting. Basis recording (incl. metronome!), mixing opties (panning, volume) en je mix exporteren naar een .WAV is ook mogelijk.

Heb je één spoor opgenomen, dan kun je de hoofdtelefoon aansluiten, en op een volgend spoor het volgende instrument en/of zang er op zetten enz. plus eventuele effecten, per spoor, aanzetten. Bediening is overzichtelijk en eenvoudig. Een beetje het idee van de oude “Fostex” 4-sporen cassette recorders, alleen biedt deze iets meer opties.

Op dit punt zou er nog een verbetering kunnen zijn/komen in Android 4.0 en dat is ondersteuning van USB-audio, zodat je er een externe USB-microfoon op aan zou kunnen sluiten. Ik heb begrepen dat dit nog niet mogelijk is, maar er zijn diverse knutselaars die al wel oplossingen bedacht hebben. En ergens las ik dat het met een USB headsetje wel werkte, … mmmm, misschien binnenkort eens experimenteren.

CONCLUSIE

Voor weinig geld kun je tegenwoordig dus een kwalitatief prima tablet aanschaffen. Het Android OS is prima, intuïtief en snel. En bovenal: een stuk goedkoper dan iPAD’s!

Delen op: