Barking At The Aunts

Al jarenlang ben ik met muziek bezig en dan met name, de laatste 10 jaar ongeveer, met het ‘opnemen van muziek’ op mijn computer. In de loop van de jaren is dit tijdverdrijf een beetje uit de hand gelopen, dat wil zeggen: ik ben eigen nummers gaan schrijven en opnemen. Daarnaast, wat ik overigens nog veel leuker vind, “produceer” ik de liedjes van Mirjam. Beetje “studiootBarking At The Aunts - Album coverje spelen” zeg maar.

De grote uitdaging die ik heb, zie, is: thuis een geluidskwaliteit, met beperkte “budget” middelen, te krijgen die vergelijkbaar is met een gemiddelde (budget) studio. Persoonlijk denk ik dat ik inmiddels aardig op dat punt ben gekomen.

Vooral de software, de techniek van het schrijven van liedjes, opnemen en produceren is wat mij boeit. Enfin, dat was mensen die deze blog wel eens hebben bezocht wellicht al duidelijk. Vandaag heb ik de stoute schoenen dan maar aangedaan (nou ja,.. in de woonkamer-studio is het eerder schoenen UIT bij het opnemen) en een aantal van de nummers waarvan ik zelf vind dat ze wel aardig zijn gelukt online te zetten als een ‘digitaal album’.

Online beluisteren (gratis) kan via de site van BandCamp. Er is één, ouder, nummer dat ook gratis gedownload kan worden (200 keer, daarna moet er betaald worden). De overige nummers kunnen via BandCamp niet gratis aangeboden worden maar kosten slechts US$ 0,50/stuk. Het hele album in één keer downloaden kost geen US$ 4,00 (8x 50 dollarcent) maar slechts $ 3,75–.

Barking At The Aunts – Story of A Man’s Life
> http://barkingaunts.bandcamp.com/

Delen op: