Benchmark/2

De eerdere benchmark herhaald maar nu met de nieuwe server…

Omdat het een dual-core is, 4x zoveel geheugen, 64 bit OS enz, was ik eerst enigzins teleurgesteld omdat de benchmark niet eens zoveel lager leek uit te vallen (87 Ms) maar dom-dom! Het is een dual-core. Mijn broer Thomas legde het mij per mail uit:

’t is een enkelvoudig proces wat je aanroept, dus het draait ook op maximaal 1 cpu. Dus je test de waarde van 1 core. De machine heeft echter 2 cores, dus in een ideale wereld zou je 2 test tegelijkertijd kunnen draaien en beiden die waarde laten geven.

Dus door een dergelijke benchmark wordt de CPU nauwelijks belast, hij heeft er immers 2 op één plaatje! Dan gelijk maar brutaal! De benchmark 4x opgestart.

Hij werd er niet warm of koud van.. zo tussen de 87-90 ms. execution time bij (12×20.000) x4 = 960.000 (min of meer simultane) instructies.. Meerdere malen herhaald, maar de resultaten bleven hetzelfde oftewel: optimaal!

Benchmark 2

(klik voor grotere afbeelding)

Mede omdat de meeste scripts -zeker voor websites- never nooit niet geschreven zijn voor dualcore cpu’s zal deze server heel wat “interactieve websites” kunnen draaien..!

[update]

Na installatie van de ZEND optimzer vertoonde de benchmark nóg betere cijfers en ligt de laagste tijd voor php-bewerking < 54 ms.

Delen op: