Benzineverbruik Dacia Logan MCV

Dacia - frontEen paar dagen geleden de tank voor ’t eerst volgegooid. Daar ging een behoorlijke sloot benzine in! Maar, wat is eigenlijk het normale verbruik voor deze auto? Na ruim 500 km’s te hebben gereden, constateer ik dat onze Dacia (we zijn nog aan het inrijden, dus kan dat wellicht nog veranderen de komende tijd?) 8,7 liter/100 km’s gebruikt volgens de boordcomputer (ja, zelfs dát zit er in!). Dat is 1:11,49. De km’s zijn voornamelijk kortere ritten en één langere rit (nou ja, langere rit: 36 km enkele reis) tot nu toe. De gemiddelde rit zal dus rond de 8 à 10 km’s geweest zijn waarbij we ons aan de inrij-tips houden van de MCV-site.

Je kan er nog niet veel van zeggen misschien, maar ik was toch nieuwsgierig: is dat een normaal verbruik? Gelukkig heeft de DaciaLoganMCV-site een club mensen die bijna gepassioneerd met ‘hun Dacia’ bezig zijn en op http://www.autoverbruik.nl/ hebben verschillende van hen hun verbruikscijfers gemeld.

Mmm,.. het kan dus wel wat zuiniger zie ik, de gemiddelden zijn toch iets beter dan wat wij gescoord hebben de eerste twee weken. De grootste boosdoener zullen toch de korte ritjes zijn (geweest), met koude motor even 2 kilometer rijden, en weer terug. Tja, .. zo bezien mag ik waarschijnlijk helemaal niet klagen!

Binnenkort verwacht ik naar Amsterdam ‘op-en-neer’ te gaan, wellicht dat die rit mij een beter beeld verschaft (ook een mooie gelegenheid om de VDO eens goed op de proef te stellen) over het verbruik.

Ps. Omdat ik in de toekomst nog wel eens vaker over ‘de Dacia’ zal schrijven, is er nu een aparte rubriek voor gemaakt.

Delen op: