Bestuurders Buitenparlementaire Onderzoekscommissie BPOC2020 gearresteerd

dominee pieter kuit bpoc2020
(Screenshot Youtube - Dominee Pieter Kuit bpoc2020)

De bestuurders van de BPOC2020, de “Buitenparlementaire Onderzoekscommissie”, zijn door de politie aangehouden wegens misbruik van gelden van de stichting die zij hebben opgericht, zo melden onder andere het Algemeen Dagblad en diverse bronnen.

“Ze worden ervan verdacht dat zij het geld van hun stichting hebben misbruikt om er dingen van te kopen voor zichzelf. Daarom heeft de politie deze week drie Alphenaren aangehouden: een 58-jarige man en zijn vrouw (55) en zijn 30-jarige dochter.”, schrijft het Algemeen Dagblad (mirror).

BPOC2020 Vaccinatierapport

De “Buitenparlementaire Onderzoekscommissie”, een zelfbenoemde onderzoekscomissie, beloofde al geruime tijd een “vaccinatierapport” te publiceren maar kwam tot op heden niet over de brug er mee.

BPOC2020 Doe Zelf Normaal op Twitter
Doe Zelf Normaal op Twitter

Oprichters/bestuurders, Ds. P. (Pieter) Kuit (voorzitter) en Jade Kuit (griffier, notulist) worden beschuldigd van “verduistering, oplichting en witwassen van gelden die donateurs aan de stichting hebben geschonken”. Volgens verschillende bronnen zijn zij ook de mensen achter “doezelfnormaal.nl”, een website die zich presenteert als product van “DZN Media”, een bedrijf niet bekend bij de Kamer van Koophandel.

“Dinsdagochtend viel de politie hun huis binnen, bevestigen bronnen. In de afgelopen jaren groeiden vader en dochter uit tot twee van de bekendste coronacritici. Met hun stichting, vooral populair in reformatorische kring, zamelden ze geld in en probeerden ze naar eigen zeggen misstanden in de aanpak van de coronacrisis aan de kaak te stellen. [..]

Ook maakte de BPOC2020 valse beloftes over een nog te verschijnen rapport over zogenaamde schokkende verhalen binnen de politie. Zeker tachtig agenten zouden hierover hebben verklaard. Bewijs leverde het tweetal nooit. In de tussentijd werd wel om donaties gevraagd zodat het onderzoek in leven kon worden gehouden.” (AD)

Het BPOC2020 houdt volgens eigen zeggen “hoorzittingen” over onder andere de vaccinaties maar tegenwoordig ook over de oorlog in Oekraïne, hebben ze beweerdelijk aangifte gedaan tegen Mark Rutte wegens “Misdrijven tegen de veiligheid van de staat” en tegen voormalig minister Grapperhaus “wegens opdracht tot illegaal politiegeweld tegen coronademonstranten”.

Al vanaf de start van het BPOC2020 was er veel kritiek. Zo waren er veel mensen op Twitter die waarschuwden tegen de praktijken van deze ‘comissie’, onder andere vanwege de banden met- en financiering door Willem Engel c.s.

BPOC2020 Els Nadine op Twitter

Zie ook deze uitgebreide twitter-draad met veel informatie over het BPOC2020 en aanverwante personen en organisaties.

Valse titels

Zoals uit de artikelen uit het Algemeen Dagblad blijkt voerde Kuit ten onrechte de titel “Drs”. Echter op de website en het youtube-kanaal van het BPOC2020 noemt hij zichzelf ook onafhankelijk dominee.

Journalist Willem Groeneveld, in het verleden al eens slachtoffer van een aanslag wegens zijn artikelen over de “anti-vaxxers” schrijft hierover:

“Voor coronatijd was al duidelijk dat Pieter een fantast was. Zo had hij zijn naam veranderd van Pedro naar Pieter. Dat is nog onschuldig, minder onschuldig waren de valse titels die hij zichzelf toedichtte. Zo noemde hij zichzelf steevast drs. en dominee, maar bleek nooit afgestudeerd te zijn. Die titel mocht hij dus niet dragen.” (Sikkom).

dominee titel
(screenshot Google)

Online biedt Pieter Kuit zichzelf aan als onafhankelijk predikant, voor rouw- en trouwdiensten. Volgens eigen zeggen heeft hij gestudeerd voor- en stagegelopen als baptistenpredikant. Of hij dat daadwerkelijk heeft gedaan valt niet te controleren door mij.

De ’titel’ dominee of ‘pastor’ is geen beschermde titel maar een ‘aanspreektitel’ die ‘mijnheer’ betekent. Het komt er dus op neer dat in principe iedereen zich dominee mag noemen maar over het algemeen deze term wordt gebruikt en is voorbehouden aan mensen die afgestudeerd zijn aan een theologische opleiding op HBO- of Universitair niveau.

Ik wil daar verder vanaf blijven. Het is goed mogelijk dat hij gestudeerd heeft aan bijvoorbeeld het baptisten seminarium of een andere theologische opleiding of bijbelschool. Maar juist het feit dat hij zich als dominee presenteert maakte hem voor met name reformatorische christenen aantrekkelijk – immers, in die kringen genieten predikanten hoog aanzien!

Verdienmodel

In het verleden heb ik al eens geconstateerd dat wanneer je op de ‘donatieknop’ klikte je gift naar een privé-rekening ging en niet naar een stichting. Angst is, zoals ik eerder al eens heb opgemerkt, een uitstekend verdienmodel. Zo ook de vaccinatie-angst.

Uiteraard weet je nu al wat de ‘anti-vaccinatie’ beweging gaat roepen? “De Elite wil niet dat de waarheid naar buiten komt”, “het kartel wil ons monddood maken”, enzovoorts. Het is de ‘Moord op de Realiteit‘.

Volgens eigen verklaring kwam de BPOC2020 in oktober 2021 al onder vuur te liggen van de (alternatieve) nieuwskanalen Café Weltschmerz, Blckbxtv en uitgeverij De Blauwe Tijger dat de verhoren niet echt zouden zijn.

De BPOC2020 oprichters zouden volgens het Algemeen Dagblad ook hebben samengewerkt met de omstreden duitse advocaat Reiner Fuellmich, die eveneens honderdduizenden euro’s van donateurs voor zichzelf zou hebben gebruikt.

 

Delen op: