Studielinks

Print

Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal interessante websites. De inhoud van deze websites komt niet noodzakelijkerwijs overeen met mijn eigen visie(s).

STICHTING YARAH

De stichting Bijbels & Theologisch Onderwijs ‘Yarah’ (= aanwijzen) is opgericht met als doel Bijbels onderwijs te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Ontstaan vanuit een Bijbelkring in begin jaren ’90 heeft de Stichting Yarah in de loop der jaren honderduizenden mensen kunnen bereiken. Niet alleen via bijbelkringen, lezingen en samenkomsten maar sinds 1996 ook of eigenlijk voorál via internet.

De stichting was in eerste instantie een ‘werkgroep’ en is later geformaliseerd naar een stichting zodat er sprake is van een rechtspersoon. Ik ben sinds de oprichting voorzitter van de stichting.

WEBSITE
Op de website vind je bijbelstudies en lezingen in digitaal formaat (PDF, Audio, Video). De website is hier te vinden: https://www.yarah.nl/

ONLINE BIBLE STUDY TOOLS

Online Bible Study Tools bevat een enorme verzameling van Bijbelvertalingen, Commentaren, Encyclopedieën, Woordenboeken, Parallelbijbel (verschillende vertalingen eenvoudig naast elkaar leggen!), enz. Eén mensenleven is niet lang genoeg vrees ik om alles te ontdekken en te lezen wat hier allemaal staat!

FOUNDERS MINISTRIES

Ik ben (op moment van dit schrijven) al bijna 25 jaar ‘een Baptist’ en vind het heerlijk om vooral de oudere schrijvers te bestuderen. Het Baptisme heeft een rijke theologische schat waar helaas door ‘moderne’ Baptisten maar mondjesmaat meer uit wordt geput.

Founders Ministries is toegwijd aan de “Historische Baptistische Principes” en bevat naast informatie daarom ook veel studie-tools en online boeken in de Founders Library.

BAPTIST START

Wie álles wil weten wat er te weten valt over het Baptisme, zou hier moeten beginnen: Baptist Start. Daarnaast veel links naar allerlei interessante studie-sites en informatie.

BIJBEL COLLEGE

Uiteraard mag het Bijbel College niet ontbreken op deze pagina. Het BijbelCollege is een initiatief van de Stg. Bijbels & Theologisch Onderwijs “Yarah”.

De website van het BijbelCollege wordt door mij onderhouden en een groot aantal artikelen op deze site is door mij in de loop der jaren geschreven, vertaald en/of geredigeerd. Daarnaast zijn er een groot aantal bijdragen van andere schrijvers, en ‘oude schrijvers’, op de website geplaatst.

Het BijbelCollege is gestart in 2007 en -in Nederland- de eerste, gratis, volledige online Bijbelschool en biedt een volledig onderwijs programma aan.

Al het lesmateriaal inclusief de toetsen zijn gratis, de enige vergoeding die gevraagd wordt is wanneer je certificaten en/of het diploma wilt ontvangen.

http://www.bijbelcollege.nl

EVANGELISCHE DARBY BIJBELSCHOOL

Bijbelcursus van- en door Ds. Harry Kamphuis.

“Op de EDB bijbelschool wordt Bijbelgetrouw lesgegeven over het Woord van God. Het is een zaterdag opleiding. 1x in de maand wordt er lesgegeven in Steenwijk”

http://www.bijbelleerhuis.nl/

bible_open_newENGELSTALIGE BIJBELSCHOLEN

  • World Bible Schoolgratis bijbelcursus, niet gebonden aan een kerkelijke richting of opvatting;
  • Telos Online – een betaalbare online bijbelschool-opleiding;
  • ECS Ministries – een zeer betaalbare bijbelschool-opleiding, zeer mooi cursusmateriaal (in druk) beschikbaar. De Nederlandse tak van deze opleiding vindt u hier maar is (nog) geen volledig programma;
  • Birmingham Theological Seminary (BTS)
    Een fijne cursus welke wordt aangeboden samen met Third Millennium Ministries. Deze cursus is grotendeels in online video formaat, leesopdrachten en online toetsen. Geheel gratis. Reformatorische (Presbyterian) signatuur. De opleiding is af te sluiten met het Certificate in Christian Ministry. Geen makkelijke cursus, maar wel zeer de moeite waard!

Zie voor meer links: http://www.bijbelcollege.nl/bibliotheek/links/

Print