Bob Dylan aangehouden

dylan.jpgRock-legende Bob Dylan werd naar nu bekend is geworden op 23 juli jl. aangehouden door twee jonge politie-agenten in New Jersey, Long Branch, en door hen behandeld als een ‘totale nul‘.

De agenten besloten Dylan staande te houden toen een buurtbewoner van een ‘minderheden-wijk‘ (oftewel: een “achterbuurt”) in New Jersey de politie belde met de melding dat er die middag een ‘verdacht persoon’ door de buurt rondwandelde en bijzonder veel interesse voor een aantal woningen aan de dag leek te leggen.

Dylan staat bekend als eigenaar van een groot aantal woningen in zowel de V.S. als in Europa. Mogelijk dat hij op zoek was naar een nieuw ‘beleggings-object’, maar de buurtbewoner zag kennelijk eerder een potentiële inbreker in hem. Hij was in Long Branch voor een concert met Willie Nelson en John Mellencamp.

De jonge politie-agenten (24 en 20 jaar oud) herkenden Dylan niet en hielden hem staande met de vraag wie hij was en wat hij daar deed. Toen hij zich voorstelde als ‘Bob Dylan’ en vertelde dat hij op tournee was en huizen aan het bekijken was om de tijd tot het optreden van die avond te doden ging er kennelijk nog geen belletje rinkelen bij de agenten —of ze konden het gewoon niet geloven?— en werd hem gevraagd zijn ID te tonen. Dylan had dit niet bij zich.Hij werd daarop verzocht bij de agenten in de auto plaats te nemen en werd door hen naar het hotel gebracht waar hij zei te logeren. Daar kon het management de “zaak” ophelderen. De “zakelijke beheerder” van Long Branch zei dat Dylan zich naar de agenten toe zich zeer beschaafd en netjes gedroeg.

> news.yahoo.com

Delen op: