Bob..

Bob Dylan
Het kan verkeren.. Ooit werden z’n gospelalbum’s verguisd en nu? Zelfs een speciaal project (alweer een tijdje uit) rondom de “gospels” van Dylan, die nu als regelrechte klassiekers worden beschouwd.

Voor de liefhebbers, klik hier. Ik heb de originele albums, dus.. voel niet echt de behoefte om deze opgeleukte versie(s) te kopen.

Er is overigens van alle Dylan-albums maar één die ik echt slecht vond: “Hard Rain”. En dan in het bijzonder de verschrikkelijke uitvoering van “Maggie’s Farm” die er op stond, … ik snap niet dat dat ooit uitgebracht is. Da’s ook de enige van de (officiële) albums, verzamelaars uitgezonderd, die ontbreekt in m’n collectie. De laatste jaren overigens ook steeds meer waardering gekregen voor The Band.

Het wordt wel weer eens tijd dat hij Nederland aandoet, overigens.. enfin, waarom deze post. Dylan staat overduidelijk nog steeds áchter dat materiaal. Veel mensen betwijfelden de laatste jaren “of hij nog wel geloofde“. Ik heb er nooit aan getwijfeld overigens; de man is duidelijk genoeg geweest. Waarom zou je “je statement” keer op keer moeten herhalen?

En,.. luister ook eens naar een album als “Infidels”. Eén van de mooiste nummers op dat album is overigens “Jokerman”. Tot mijn verrassing stond het op Youtube, live opgenomen tijdens zijn concert in Groningen, 1995.. een concert waar ik -uiteraard- ook bij aanwezig ben geweest (voor de infidels: het toegangskaartje is nog altijd in m’n bezit!).

> Bob Dylan, Jokerman, Groningen, 1995

Delen op: