BUMA-blocker

Ten vervolge op m’n bericht van gisteren.. om het BUMA wat extra lastig te maken is er een BUMA-blocker ontwikkeld voor WordPress. Plugin, installeren duurt 30 seconden. Uiteraard geef ik met groot genoegen de link hier door:

http://coenjacobs.net/

En dan nu, beste BUMA-mensen… een principiële vraag: waarom embedden jullie je zelf de tandjes?  En dan nog een principiële, juridisch gezien interessante, vraag: als muziek door een artiest wordt aangeboden met de optie om het te embedden, geeft de artiest of maker het dan niet zelf vrij hiervoor? Waarom zou degene die op de uitnodiging tot embedden op zijn site daarvoor gestraft moeten worden met een fikse rekening? De blogger is, fungeert, als ‘verlengstuk’ van de muzikant die aandacht vraagt voor z’n liedje. Met graagte, want hij heeft er zelf leuke, gratis, content door. Da’s het principe van internet. Content aanbieden waar iedereen wat aan heeft. Als een artiest niet wil dat het wordt geplaatst kan hij/zij dat uit zetten in YouTube. ’t Is maar even dat u het weet. Lijkt mij een aardige om een proefproces over te voeren..

En dan nog iets, beste BUMA,..  hoe denken jullie dat ik ooit de muziek van Eve Monsees, Reggie Miles e.v.a. zou hebben gevonden en gekocht zonder (embedded) video’s op andere sites en/of via communities als MySpace en Hyves?. Oh ja, en voor ik het vergeet… zijn die artiesten nu écht zo arm dat jullie dit soort belachelijke acties moeten ondernemen? Ik ruik eigenbelang. En meer niet.

Delen op: