Conversie: Joomla naar WordPress

Oef,.. “wat heb ik mijzelf op de hals gehaald”, dacht ik, toen ik besloot een website welke ik in beheer heb te upgraden van Joomla versie 1.x naar versie 1.5. Wat een ramp. Ongelofelijk ook dat de Joomla-ontwikkelaars de boel zo over de kop hebben gegooid dat er geen “eenvoudig” migratie-pad is. Ook vreselijk onprofessioneel dat men bij het Joomla ontwikkelteam niet gedacht heeft aan een upgrade-script!

Na een paar pogingen om informatie te zoeken waar ik iets mee kon besloot ik het over een andere boeg te gooien. De “content” (tekst) wilde ik niet kwijt raken van de oude site. De foto’s e.d., nou ja,.. het zij zo. Die kan ik wel weer plaatsen als ik dat nodig vind.

Dus, .. een alternatief zoeken. En dat alternatief is er: de Joomla 1.x site converteren naar een WordPress website.  WordPress heeft daar zelf geen tools voor, maar er zijn wel mensen die er actief mee bezig zijn geweest. Er bestaat een uitstekend script voor op dit moment.  Inmiddels is er een 3e versie beschikbaar, zie deze link.

Enige nadeel: het werkt niet met de aller-allerlaatste versie(s) van WordPress. Dus, wat doe je dan? WordPress 2.6.x installeren, daar is het voor gemaakt namelijk, conversie uitvoeren en vervolgens een upgrade van WordPress uitvoeren 🙂 dat scheelt een hoop tijd (zeker als je 145 artikelen moet converteren!).

Wie de “readme.txt” stap voor stap volgt is binnen 20 minuten klaar met een omvangrijke conversie. En ik kan weer verder met een systeem dat ik “kan dromen”. Perfect. Zo moet dat, Joomla-ontwikkelaars!

[update]

De website welke het betreft is inmiddels live gegaan en hier te vinden.

Delen op: