CWP7 CentOS WebPanel HTTP Test Page

Rudy's Krabbels | archimedes

CentOS WebPanel (CWP7) Default Page Displayed for all domains?
(English text below)

CentOS WebPanel (CWP7) is een grafische omgeving, een set tools, om een webserver te beheren. En een, naar mijn mening, uitstekend panel dat nog gratis is ook! Vandaag dus even iets heel anders op dit blog. Om anderen die met dit panel werken en deze fout krijgen te helpen. 

CentOS WebPanel is bedoeld voor het beheren van webservers en in het bijzonder webservers waar CentOS op is geïnstalleerd. CentOS is een Linux-distributie en is de, eenvoudig gesteld, “Open Source variant van RedHat linux”. Een uitstekend Operating System voor Webservers. Maar, .. om nou op de command regel via de terminal je webserver te beheren is wel heel 1985.

Daarom zijn er verschillende panels in omloop zoals DirectAdmin (die ik voor mijn bedrijf gebruik) en CentOS WebPanel. Die ik voor een ander onderdeel van mijn bedrijf gebruik. Die laatste is nog in opbouw en ik experimenteer af en toe nog met sommige dingen. De site is daarom soms nog eventjes onbereikbaar 😉

CentOS WebPanel HTTP Test Page error

Een tijdje geleden had ik nadat ik twee sites daar al een tijdje heb gehost een extra, zeer grote, website er geplaatst. In testopstelling. Voor een cliënt. Zodra de test accoord is, gaat deze site daar definitief live.

Omdat de testsite, onder een subdomein, niet goed oppakte dacht ik dat misschien de apache configuratie niet goed (her)schreven was. Alhoewel visuele controle deed vermoeden dat alles goed ingesteld stond. Dus herschrijven Apache configs, rebooten enz. Maar het (test)domein pakte niet goed op.

Erger nog, .. ik kreeg dit scherm te zien op alle accounts:

Rudy's Krabbels | centos webpanel test page

Gelukkig had ik natuurlijk een full backup gemaakt en deed een restore. Alles werkte weer normaal. Ook het (test)domein werkte, na opnieuw configureren, goed. Totdat ik een reboot had gedaan (omdat ik nog iets in de mail-instellingen voor de server had aangepast en PHP7 bij de klant had geactiveerd zonder dat het iets leek uit te maken).

Wederom het scherm hier boven op alle accounts! Normaliter zou dit betekenen dat alle accounts leeg zijn en/of er een index.html op zou zijn geplaatst. Géén van beide was het geval. Apache was down en niet meer aan de praat te krijgen. Een obscure foutmelding na herstart van Apache.

Ik wilde niet weer terug naar het restoren van de backup. Dus dan maar de fout oplossen, nietwaar? En “Google is your friend” net als de help-pagina’s van CWP7.

De fout komt vaker voor, zo blijkt. Er is namelijk een speciale help pagina voor het onderwerp (klik hier). Helaas hielp de uitleg daar niet. Alle stappen gevolgd en geen resultaat. Nog steeds op alle accounts de default page.

Het enige wat ik vervolgens nog kon bedenken is dat ik, omdat ik nGinx heb geïnstalleerd (zodat het panel niet afhankelijk is van Apache’s wel of niet functioneren) met Varnish Cache deze de default pagina toont. En ik bedacht mij “dat zou elkaar wel eens kunnen bijten” omdat ik, al experimenterend, iets had geïnstalleerd, verwijderd, geïnstalleerd enz. Wat ik zag was dus de nGinx server die de default pagina serveerde. Immers, Apache was down?

Eureka!

Dat bleek een Eureka! moment te zijn. Caching houdt je wel vaker voor de gek, en de poorten van nGinx en Apache lagen wellicht met elkaar overhoop (ik leg het technisch niet goed uit, maar vooruit) of er was ander conflict of caching probleem.

Een (her)installatie van Apache, nGingx, Varnish was de oplossing. Alle instellingen werden weer (her)schreven en alle websites functioneerden weer normaal. Let op (zie onder in de Engelse tekst) dat de instructie niet klopt (in deze situatie). De optie bevindt zich op een andere plaats.

Voor de liefhebbers: ik draai CWP7 op CentOS7 op een “cloudserver” met, vooralsnog, 2GB RAM en een dualcore CPU. Dat breng ik binnenkort omhoog naar 4GB/4core zodra er meer websites op draaien. CWP7 draait op een 1Core/1GB Ram al, maar dan niet met alle toeters en bellen die ik er bij wil hebben (met name viruscan heeft meer geheugen nodig).

CentOS WebPanel (CWP7) Default Page Displayed for all domains

(English text)

Recently I’ve came across the problem that after adding a new domain all acccounts were showing the default page for all domains and Apache was down.

|| Don’t forget to create a backup before you try to fix this!

The CWP7 help pages (wiki) have instructions about this issue but are missing out on an important aspect. You can only see the default page, when apache is down, when you have nGinx installed/active. If the solution they offer (try their solution first!) doesn’t work, Apache is down and you have nGinx installed, with Varnish cache running, this is the solution that worked for me: reinstall Varnish.

Mind you, the option in the CWP7 panel is located on a different spot now, the Wiki seems to be a little outdated. See the screencapture below.

Rudy's Krabbels | apache varnish rebuild cwp7

Running this rebuild fixed the issue for me and all sites were back since Apache was now loading again.

For those interested: I’m currently running CWP7 on a vps with 2Core CPU, 2GB Ram on CentOS7 and have PHP 5.x and 7.x installed. I will soon upgrade to 4Core/4GB RAM since I will be hosting more websites on it (currently hosting 3 sites on it).

Detailed information below:

Rudy's Krabbels | cwp7 services

Application Version
Apache version: Apache/2.4.25
PHP version: 5.6.30 [PHP Switcher] MySQL version: 10.1.21-MariaDB
FTP version: 1.0.42

System Info
CPU Model: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2630L v2 @ 2.40GHz
CPU Details: 2 Core (2400 MHz)
Distro Name: CentOS Linux release 7.3.1611 (Core)
Kernel Version: 3.10.0-514.6.1.el7.x86_64
Platform: x86_64 [kvm]

Delen op: