Dacia bestaat niet..?

Op zoek naar andere ruitenwissers voor m’n Dacia Logan MCV viel mij iets op. Zowel bij de Halfords als de Fixet, die ruitenwissers in het assortiment voeren, is Dacia niet vermeld als één van de typen auto’s.

Vreemd,.. Dacia is toch al wel sinds februari 2007 op de markt? Bij de Halfords hebben ze een speciale lange lijst met automodellen en typen waarvoor de ruitenwissers die men voert geschikt zijn. Helaas, Dacia ‘bestaat niet’, kennelijk. Ik wil ze namelijk graag vervangen omdat de originele én gruwelijk piepen (rubber op glas dus) én één van de ruitenwissers niet helemaal deugdelijk is.

Om nu maar direct Bosch Twin 550S er op te zetten? Ik rij niet voor niets een Dacia, dus zoek (zocht) ik een goedkoper alternatief.. In de comments op de DaciaLoganMCV-site las ik in elk geval dat de lengte 510mm kan/moet zijn en dat de volgende typen ook goede ervaringen geven bij mensen:

– Champion X55, € 25,– bij Brezan;
– Michelin (51Cm, die wél Dacia op de verpakking vermeldt);
– Bosch 608S

Gisteren sowieso een ‘verwendag’ voor de auto, geheel tegen m’n gewoonte bij vorige auto’s (ik geef niet zoveel om die dingen, het blijft een ‘vervoermiddel’). Het sahara-zand er af gespoeld, de dooie muggen er af, enz, en lekker in ’t sop gezet. Van binnen maar eens wat schoongemaakt. Daarna het tankje (nouja, tank-je??) afgevuld en de olie ook, na ruim 4.000 km’s, maar eens gepeild. Mooi op peil, geen (zichtbaar) verbruik. Toch wel “trots” op mijzelf (en vrouw, die voor ruim de andere 50% van de tijd c.q. kilometers de auto bestuurt). Géén olieverbruik en het benzineverbruik is nog steeds tussen de 8.1/8.2 per 100Km’s.

Delen op: