Dacia Logan MCV “Laureate” 90MPI

Dacia Logan MCV “Laureate” 90MPI Blue Mineral

Andere auto gekocht vandaag, althans: handtekening onder het koopcontract gezet na uitgebreid proefrijden. verwachtte leverdatum: eind Februari/begin Maart. Nog even “(on)geduldig wachten” dus.. de aankoop ging wat sneller dan ik dacht!

Deze week was ik een middag vroeg vrij, en dacht “kom, laat ik langs de Dacia-dealer gaan”. Het idee was er al een tijdje om deze auto eens beter te bekijken. Met de Doblo kom ik voor hoge(re) onderhoudskosten te staan en er is de mogelijkheid om een auto “op de zaak” te zetten. Dus, 1+1=2. Even snuffelen aan zo’n auto..

De verkoper bood me aan om te proefrijden, er stond wel een demo klaar. Dus even een kort ritje gemaakt. Ik was nog niet direct helemaal overtuigd of enthousiast en daar kwam bij: om nu op stel en sprong een nieuwe te kopen..? Ik koop altijd gebruikte auto’s en tot nu toe bevalt dat ook goed. Wat mij vooral tegenviel was hoe de auto “zat” (de stoel). Toch gisteren nog maar even gebeld. Voor een extra lange proefrit. Was geen probleem dus de auto mee naar huis genomen, m’n vrouw laten testrijden, het oordeel van de kinderen gevraagd, zelf via de A7 terug..

Dacia Logan MCV - test

De Dacia Logan waar we mee hebben proefgereden

De rij-indrukken waren zo goed dat we verder niet meer lang hoefden na te denken (eigenlijk was het denkwerk op financieel gebied al gedaan, de rijproef moest de doorslag geven en deed dat dus). Het probleem met het “niet lekker zitten” bleek makkelijk op te lossen, de stoel is goed in hoogte verstelbaar en dus comfortabel! Want een auto waar ik niet lekker in kan zitten -zeker met een langere rit- daar pas ik voor.

Type: Dacia Logan MCV, 1.6 90 MPI, “Laureate”.
Kleur: Blue Minéral, metallic.
Meer info: http://www.dacia.nl
De auto is aangeschaft bij Autodrôme Koops, Groningen.

En tot slot, een echte ‘fansite’ inclusief leuke video-reportage’s van de fabriek, reviews van TV-programma’s e.d.:
http://www.dacialoganmcv.nl/

Delen op: