Dampflokomotive Niedersachsen – STAR Stadskanaal

Rudy's Krabbels | Dampflok Niedersachsen 12

Stoomtrein “Niedersachsen” reed gisteren op de lijn van STAR Stadskanaal een ‘fotorit’ en ik was, samen met andere trein- en fotoliefhebbers, daar bij aanwezig. De rit ging van Stadskanaal, van het station van Museumspoorlijn Star, naar Musselkanaal.

Tijdens de rit waren er heel veel fotostops ingepland waar we de trein in actie konden zien en fotograferen. Daarnaast heb ik ook video-opnames gemaakt van onder andere het rangeren. De “Dampflokomotive Niedersachsen” komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Duitsland en is ingeleend.

Volgend weekend is namelijk “Stadskanaal onder Stoom”. Van de website:

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt bij Museumspoorlijn STAR de derde editie van ‘Stadskanaal onder Stoom’ plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland.. Gedurende dit weekend zijn er 2 stoomtreinen actief bij Museumspoorlijn STAR. Maar niet alleen treinen, ook andere stoommachines, waaronder een stoomboot, zijn te gast in Stadskanaal. Kortom, een weekend vol stoom voor jong en oud!

Zie verder de site voor meer informatie: http://www.stadskanaalrail.nl/

Het was voor september ongekend mooi weer. De temperatuur liep op tot boven de 26 graden, een beetje wind er bij en een stralende zon. Weinig bewolking ook. Beter kon bijna niet. Tijdens de rit heb ik dan ook een groot aantal foto’s gemaakt, natuurlijk véél te veel om te delen en een selectie maken is erg lastig maar heb uiteindelijk toch een keuze kunnen maken.

De organisatie was zeer gastvrij en had een mooie serie stopplekken geregeld. De locomotief van Eisenbahnfreunde Hasetal kwam uitstekend tot zijn recht. Van de website van Eisenbahnfreunde Hasetal:

Hersteller: Henschel & Sohn, Kassel
Loktyp: Bismarck
Baujahr: 1922

(klik hier voor alle details)

Foto’s en video

De video is gemaakt met mijn Panasonic camera en “uit de hand geschoten”. De foto’s zijn gemaakt met mijn Olympus E-410 en de Panasonic.

Foto

Alle foto’s ©2016, Rudy Brinkman

Nog meer foto’s?

Voor wie graag nóg meer foto’s, in groot formaat, wil kijken heb ik ze via Google Foto’s beschikbaar gesteld. Deze foto’s mogen niet commercieel gebruikt worden of (non-commercieel) worden overgenomen zonder mijn voorafgaande toestemming!

Zie: Google Fotoalbum, klik hier.

Delen op: