Dashcam. Inhaalmanouvres op de Friese Straatweg (Tractor op de Weg)

Rudy's Krabbels | hyundai10comfort2016

Dashcambeelden. Twee bijna-ongelukken achter elkaar. Dit zie ik nagenoeg dagelijks op de provinciale “80km-wegen”. Tractoren en ander langzaam rijdend verkeer worden vaak op levensgevaarlijke wijze ingehaald. Niet alleen breng je jezelf in gevaar maar veel meer nog andere weggebruikers.

DASHCAM

“Wat moet je nou met een dashcam in je auto?” vragen mensen mij wel eens. Zoals eerder gemeld heb ik deze aangeschaft nadat ik op een haar na betrokken raakte bij een flinke kettingbotsing. Met name omdat ik voor verzekerings-situaties bewijs wil hebben als er een aanrijding is gebeurd.

Tot nu toe zijn de beelden die ik heb bewaard alleen maar leuke beelden. Van ritjes door de omgeving, van ritjes waar ik (delen) video wil gebruiken voor bijvoorbeeld video-clips of montages voor vakantiefilmpjes. Maar vandaag zat ik, zoals bijna dagelijks gebeurt, weer eens met kromme tenen achter het stuur. Dit rijgedrag (zie video) zie je zó vaak, zeker nu de boeren weer veel op de weg zijn.

Mijn oproep: denk toch eens ná voor je inhaalt. Die 3 tot 5 minuten “winst” die je haalt met zo’n aktie (want meer is het niet op de afstanden die je aflegt over het algemeen) vallen in het niet bij de enorme, persoonlijke, ellende die je kunt veroorzaken als het fout gaat. En het gaat al zó vaak fout in het verkeer,…

Delen op: