David Philips live in Steendam

Rudy's Krabbels | P1020232 s

David Philips is een singer-songwriter uit de UK (Engeland) die tegenwoordig in Spanje woont. Regelmatig doet hij (korte) tours door Nederland, België en Duitsland. Gisteren was hij voor een optreden in het Groningse Steendam, bij Podiumcafe Peter en Leni.

Ik heb op dit blog al vaker geschreven over David Philips. Ik hoorde hem voor het eerst in April 2015, bij Slik Tones in Oudebildtzijl. Sindsdien ben ik groot fan van zijn muziek, performance en niet in de laatste plaats van zijn persoonlijkheid. Toen we begin dit jaar de kans kregen om hem te boeken voor een optreden in Noordhorn hebben we dat dan ook gedaan. Een memorabel optreden voorafgegaan door een zeer gezellig samenzijn (met elkaar eten). Mirjam deed toen het voorprogramma. En dat David dat optreden ook niet vergeten was bleek gisteravond. We werden hartelijk door ‘m begroet en ook bij het afscheid werd er nog even nagepraat over de geslaagde avond.

Nieuw album

Want dat was het zeker! Een super geslaagd optreden wederom. Ik heb Philips nu drie keer live gehoord en hoewel de setlist niet heel veel grote verschillen laat zien is het toch altijd weer mooi te horen hoe hij “ziel en zaligheid” in de uitvoering legt.

Gisteravond stond het optreden mede in het teken van promotie van zijn nieuwe album “The Rooftop Recordings 2“. Een album opgenomen in zijn (dakterras)woning in Spanje. Prachtige luisterliedjes met diepgang en erg goed opgenomen ook. Zie hier voor één van de vele recensies.

Tijdens het optreden passeerden dus zoals gezegd veel nummers van het nieuwe album de revue: “Flying High”, “Guilty Sunday”, “Guitar On His Knee”. Maar ook oudere nummers, inclusief het magistrale “Venomous Soul”, waarvan je de volledige 12 minuten durende albumversie op soundcloud kunt beluisteren. De akoestische live versie is anders, met loopers ondermeer. Prachtig. Maar de albumversie mag er ook zeker zijn.

Eén van de nummers die hij speelde is een nummer dat al ouder is, en dat hij tot nu toe nog nooit heeft opgenomen. De titel kreeg ik niet goed mee. Maar ’t gaat over vissen 😉 Wat ik wel meekreeg is dat Philips zei dat als je een telefoon ofzo bij je had je een unieke opname kon maken. En ach, kijk nou,.. ik had m’n camera bij me die ook film-opties biedt. Dus heb ik dat nummer natuurlijk opgenomen (zie onder) met de camera.

David Philips doet nog een aantal optredens in Nederland de komende dagen. Zie zijn website op http://www.davidphilips.net/ voor het volledige tourschema. En hij wist me te vertellen ook zeker van plan zijn volgend voorjaar weer naar Nederland te komen.

Podiumcafe Peter en Leni

Het optreden was in Podiumcafe Peter en Leni. Een, zeker voor dit soort optredens, zeer geschikte locatie. Goede ruimte, prima verzorgd en akoestisch ook goed. Het publiek komt echt voor de muziek en dat is ook erg fijn. Geen geroezemoes aan de bar, geen achtergrond herrie. Gewoon een fijne plek voor een publiek én artiest(en) lijkt mij.

Helaas kon ik er niet zo goed foto’s maken. Ik kon de ISO-waardes niet goed ingesteld krijgen op m’n fototoestel. Tot ik thuis kwam en ontdekte dat er een snelbutton voor was *slap in face* moment..

 

Delen op: