De ACER is gearriveerd!

Geduld is een schone zaak.. maar vandaag arriveerde de Acer! M’n leverancier (en tevens broertje) moest namelijk eerst nog terugkomen van vakantie.. Op m’n kantoor even de spullen uitpakken, controleren en installeren.

acer_01.jpg

Eerst maar eens opstarten… De installatie van Windows Vista begint automatisch. Eerst komt er tot m’n verrassing een scherm van Windows XP voorbij. Geen CD’s bijgeleverd. Dat snap ik dan weer niet. Daar kan m’n leverancier annex broertje niets aan doen, dat ligt aan Acer, die de laptop’s zo aflevert.

Enfin, wat doet het er toe. Binnenkort maak ik wel een integrale backup zodra alle essentiële programma’s er op staan en instellingen gedaan zijn. Hoewel ik huiverig ben voor Vista vanwege het grote aantal klachten overal, probeer ik het toch. Werkt het niet goed, dan kan het er altijd nog af (maar ben ik al die leuke gadgets die Acer meelevert wel kwijt, wánt.. geen CD’s meegeleverd!) en gaat XP er op.

acer_02.jpg


Apart gezicht, zo’n WXGA-scherm, maar daardoor is er wel ruimte voor een fatsoenlijk nummeriek toetsenbord, normaliter niet op een laptop.

Na de installatie, die overigens nogal wat tijd vergt, begint het verwíjderen van software. De meegeleverde Norton was namelijk al verlopen (..) en ik wil Norton helemaal niet gebruiken. Ik kies liever voor de gratis Grisoft AV oplossing! De standaard firewall voldoet, dus dat laat ik zo. Voorlopig … nog wat andere rommel verwijderd en klaar. De laptop mee naar huis.

Thuis start ik op om de internetverbinding te configureren. Want als er iets belangrijk is voor zowel mij als de medegebruikers.. Maar éérst natuurlijk de anti-virus software, WinAMP, OpenOffice en Firefox er op! Weg met die Microsoft rommel! De trial van MS Office laat ik ook aan me voorbijgaan, wie betaalt er nou voor zoiets als je gratis OpenOffice kan downloaden (en als je het helemaal bont wilt maken neem je natuurlijk Ubuntu als OS, maar ik kreeg nu eenmaal Vista meegeleverd).

Openstaande netwerken..
Daarna wil ik de netwerkverbindingen configureren, maar wat blijkt.. internet staat open? Ik schrik me rot, ik heb m’n router toch beveiligd? Tja, ik wel.. maar in m’n directe omgeving zijn vijf wifi-netwerken, waarvan er twee wagenwijd openstaan. Ik kan gewoon het internet op via anderman’s aansluiting. Even gedaan, maar die vond ik toch wel traag. Dus m’n eigen wifi-verbinding netjes geconfigureerd en we zijn online!

acer_03.jpg


Nu alleen nog even MSN er op zetten..

En als pappa de laptop klaar heeft, volgt de ‘gebruikerstest’. Judith (l) en Lisa (r) testen of de laptop inderdaad zo snel is als beloofd en of het internetten ook sneller gaat. En ja, de laptop is na het bekijken van kindertent.nl en een paar clips op youtube accoord bevonden.

Specificaties en prestaties Acer “AS9302AWSMi”
AMD TurionAls ik dan toch aan het ‘pronken’ ben..

 • AMD Mobile Turion™ 64 MK38 (2.2GHz)
 • Windows Vista® Home Premium
 • Works 8.5 (+ Office “60 dagen probeerversie”…)
 • 17TFT WXGA+ CrystalBrite (LCD)
 • 1024MB DDR II RAM (2x 512)
 • 80GB HDD (5400rpm)
 • Super Multi DVD-RW Double Layer
 • 6-cell LiIon
 • Connectiviteit: Gigabit & Wireless Lan 802.11b/, 56K modem (..)
 • NVIDIA® GeForce® Go 6100 384MB shared
 • 5-in-1 card reader
 • 0.3MP Orbicam

De prestaties zijn, na een paar uur bezig te zijn geweest, zonder meer goed te noemen. Van een AMD Turion 64 verwachtte ik ook veel (dat was dé reden om voor deze laptop te kiezen). De laptop is heel snel en zo te voelen robuust uitgevoerd. De WiFi kaart is fantastisch, vergeleken met wat we gewend waren.. En het beeld slaat werkelijk alles. Prachtig! Enfin, de komende 4 a 5 jaar (D.V.) zullen we hier wel mee uit de voeten kunnen.

Delen op: