De NSA .. en uw recht op vrijheid

De rel rondom de NSA (en vergeet ook andere mee-glurende overheden en de Europese Unie niet) heeft veel mensen er bewust van gemaakt dat privacy een groot goed is. Maar, eigenlijk is het al te laat. We hebben als burgers nog nauwelijks privacy. Moeten we ons daar druk over maken dan? Reken maar! 

Rudy's Krabbels | privacy pahIn onderstaande filmpje van deze lichtelijk opgefokte dame is vooral het slot een waarheid als een koe mijns inziens: De terroristen willen [zogenaamd] onze [Westerse] vrijheid afnemen en vernietigen. Hoe reageert de overheid hier op? Door .. onze vrijheid af te nemen!

George Orwell had er van gesmuld wat er de laatste 15 jaar is gebeurd op dit gebied. En we liggen er kennelijk totaal niet wakker van dat anderen maar graaien in onze privé data. Bestandje delen? Of foto’s? Dropbox! WeTransfer! Maar, … lees de kleine lettertjes van deze bedrijven eens goed? Door data daar te plaatsen geeft u hun het recht deze data te delen met anderen. Oftewel: ze mogen er álles mee doen wat ze willen! Voorbeeldje uit de policy:

We may disclose to parties outside Dropbox files stored in your Dropbox and information about you that we collect when we have a good faith belief that disclosure is reasonably necessary to (a) comply with a law, regulation or compulsory legal request; (b) protect the safety of any person from death or serious bodily injury; (c) prevent fraud or abuse of Dropbox or its users; or (d) to protect Dropbox’s property rights. If we provide your Dropbox files to a law enforcement agency as set forth above, we will remove Dropbox’s encryption from the files before providing them to law enforcement.

Het is maar dat u het even weet…. Ook “gratis” heeft zijn prijs: uw privacy (ze moeten toch érgens aan verdienen als u niet wilt betalen voor hun diensten, nietwaar?). U geeft ze namelijk in bijna alle situaties toestemming uw bestanden te delen met anderen (waaronder.. de NSA). Denk u zich eens in tot wat voor ongemakkelijke toestanden dat eventueel kan leiden?

Obama NSA spionageHET ULTIEME ANTI-PRIVACY ARGUMENT?
Maar! Zult u wellicht zeggen: Ze mogen van mij alles weten hoor, ik heb niets te verbergen. Oh nee? En wat dan nog… wilt u dan dat wat u allemaal niet te verbergen hebt publieke informatie is? En, hebt u wel eens nagedacht over de vraag over hoe datamining kan leiden tot totaal verkeerde conclusies en dus uiteindelijk er toe kan leiden dat mensen die onschuldig zijn in staat van beschuldiging worden gesteld voor zaken waar ze part nog deel aan hebben? Lees vijf goede redenen waarom iedereen wel iets te “verbergen” heeft.

WAT IS DE NSA EIGENLIJK? EN WAT HEB IK ER MEE TE MAKEN?
Veel meer dan je denkt! De NSA is namelijk opgericht om mensen woonachtig buiten Amerika te “monitoren”! Oftewel: U en ik!

NSA staat voor National Security Agency, oftewel het Bureau Nationale Veiligheid van de Verenigde Staten. De organisatie maakt onderdeel uit van de Amerikaanse inlichtingeneenheid IC, waartoe in totaal zestien bureau’s toe horen, onder wie ook de CIA en FBI. De dienst is bedoeld voor het verzamelen van inlichtingen afkomstig van buitenlandse communicatiestromen en heeft als doel het beschermen van binnenlandse communicatie- en informatiediensten. Ook mag de NSA zo nodig versleutelde communicatie ontsleutelen. – Computerworld.

U HEBT WEL DEGELIJK IETS TE VERBERGEN..!
Ieder mens heeft zaken die hij liever privé wil houden. Simpel voorbeeld: je pincode. Die deel je niet met anderen. Dat is waar privacy over gaat: het recht dingen voor jezelf, privé, te houden. Dat recht willen diensten als de NSA maar ook de Europese Unie en haar lidstaten haar burgers kennelijk zoveel mogelijk ontnemen. Dat moet stoppen!

U hebt nu eenmaal het recht op privacy – waarom zouden we anders in Nederland een wetgeving voor de bescherming van uw persoonsgegevens en privacy hebben? Omdat u de persoonlijke levenssfeer wilt en mag beschermen. Dat récht heb je, en dat wil ik kunnen uitoefenen. De Amerikaanse overheid heeft daar zich niet in te mengen. Het is een basis recht van ieder mens in het vrije westen!

War on terrorismEN DE TERRORISTEN DAN?!
Eén van de argumenten om de privacy van burgers ernstig aan te tasten en waardoor de wetgeving rondom dataretentie is gekomen was.. de ‘dreiging van het terrorisme’. Hoeveel terroristen zijn opgepakt door deze draconische maatregelen,… 100? 50? .. Vijf misschien? Voorzover bekend nog helemaal niemand! Want laten we wel zijn, als dat zo was, dan had men dat écht wel brééd uitgemeten in de pers, lijkt mij… Het terrorisme en de bestrijding er van is niet anders dan een excuus-truus gebleken te zijn.

Terorristen zouden ook wel gék zijn om via internet of andere traceerbare middelen hun aanslagen te beramen. Zo werkt dat niet. Kijk alleen maar naar de recente aanslag in Boston, of zelfs ‘9/11’. Die waren niet te voorkomen, .. ook niet door de extreme aantasting van de privacy de laatste jaren. De meeste terroristen worden namelijk opgepakt door recherchewerk achteraf of door stom toeval.. bijvoorbeeld omdat ze onverzekerd rondreden. Waarvan akte!

Delen op: