Drumclinic Oscar Kraal

Vanavond naar een ‘drumclinic’ geweest van Oscar Kraal. Niet dat ik een drummer ben, maar m’n dochter Mirjam wel! Om 20:00 begon de clinic, bij Hit-It in Roden. Oscar is drummer geweest bij onder andere Candy Dulfer en Frank Boeijen. Tegenwoordig is hij docent aan het Conservatorium in Amsterdam, speelt in een nieuwe band (Seven) en doet dus ook dit soort ‘clinics’ waar hij Yamaha promoot.

Mirjam, Judith (die ook mee was), en uiteraard ik zelf ook, hebben genoten van de clinic. Ook als niet-drummer kan je er een hoop van leren; bijvoorbeeld hoe een drummer in een band functioneert of, althans volgens Oscar, zou behoren te functioneren. En natuurlijk liet hij ook horen waarom hij bij dergelijke grote artiesten op de drums mee speelde; .. een fantastische muzikant die met veel bezieling, humor en relativeringsvermogen z’n grote passie voor het voetlicht bracht. Zeer de moeite waard, een hartstikke leuke avond gehad. Om 21:40 was het helaas al weer afgelopen…

Heb met m’n mobiel nog een kort filmpje gemaakt, als het lukt zet ik die a.s.a.p. online. Meer over Oscar op z’n myspace profiel.

Delen op: