DSB spaarder? Stel Lakeman aansprakelijk!

Ik heb geen rekening bij de DSB. Geen spaarrekening, geen betaalrekening. En al helemaal geen hypotheek. Gelukkig niet. Het omvallen van de DSB was langzamerhand onvermijdelijk. En ene meneer Lakeman met z’n stichting Hypotheekleed heeft duidelijk een bijdrage hieraan geleverd. Dat maakt hem mede verantwoordelijk.

Daarmee heeft Lakeman’s stichting grote aantallen mensen, onschuldige spaarders en rekeninghouders die cliënt waren bij de DSB, namelijk ernstig gedupeerd. Natuurlijk, uit naam van de mensen die een -voor hun inkomen en/of gezien hun onderpand- een veel te hoge hypotheekschuld bij de DSB hadden. En ik vind en vond de DSB nooit een sympathieke bank. Maar wat dhr. Lakeman nu gedaan heeft, een bankrun (mee)veroorzaken, is laakbáár. Want er zijn honderduizenden mensen die daar nu, in elk geval tijdelijk, slachtoffer van zijn geworden. Slachtoffer van Lakeman’s initiatief, en slachtoffer van de hebzucht en domheid van de DSB-klanten die dachten dat ze véél meer konden lenen dan goed voor ze was. Daardoor zijn er nu mensen hun pensioenvoorziening kwijt. Of geld dat ze, tijdelijk, op een tussenrekening hadden staan in verband met bijv. de verkoop van hun woning. Het zal je maar gebeuren. En Lakeman? Die “kraait victorie”.

Mijns inziens staat de gedupeerde DSB-klanten dan ook niets anders te doen dan de bal terugkaatsen; richt met elkaar een belangenvereniging of stichting op, en stel, naast de Nederlandse Bank als falend toezichthouder, de Stichting Hypotheekleed en dhr. Lakeman persoonlijk (als bestuurder van de stichting en mede-veroorzaker van de bankrun)  verantwoordelijk voor het verdampen van uw (spaar)geld.

Delen op: