EasyPHP werkt niet onder Windows7 (fix!)

EasyPHP is een fantastisch programma voor het testen van PHP-/MySQL-based websites. Je kunt lokaal, thuis of op het werk, éérst testen of je website goed werkt alvorens die online te zetten.

Het heeft echter één probleempje: het werkt niet goed onder Windows7 (32- en 64-bit versies), zo lijkt het. Vandaag liep ik er op één van de PC’s ook tegenaan. Op alle computers werkt het (Laptop, Kantoor-PC), maar opeens niet meer op m’n thuispc (desktop).  Hoe kan dat nou? Foutmelding bij het starten van MySQL..

Even googelen en ik vond deze informatie. Inderdaad, een rechten-kwestie. Helaas werkte deze oplossing ook niet, gek genoeg… er bleef een foutmelding optreden over MySQL. Maar, .. even in gepeins verzonken..

esayphp_windows7.pngAha! Op de laptop en de kantoor computer heb ik EasyPHP niet in het standaard /programfiles van Windows geïnstalleerd! Daar heb ik het geïnstalleerd op de D-drive (van, jawel “data”, ik splits m’n schijven altijd in C- en D-drive, niet fysiek dus, gewoon één schijf in twee partities verdeeld..).

De EasyPHP-installatie ongedaan gemaakt, herinstalleren onder d:\easyphp en klaar! Het draait. Eenvoudige fix, maar het werkt prima. Installeren op c:\easyphp zal ook wel werken denk ik. Zolang het maar niet onder de programfiles hangt.

DriveImage

Oke, nu ik toch bezig ben: na de Windows7-installatie heb ik van de C-drive, na het installeren van alle fixes en de noodzakelijke software een image gemaakt. Mocht de PC over een paar maanden in het honderd lopen, kan ik altijd nog weer terug naar de (stabiele) beginsituatie. De perfect software hiervoor is te vinden op: http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm – En: gratis voor thuisgebruikers!

Delen op: