Een andere ‘gitaarbouwer’

Toevallig stuitte ik vandaag op de blog van iemand die ook besloten had een Saga TC-10 Telecaster te bouwen, net als ik zelf ook gedaan heb (en wat de aanleiding was m’n eigen webshop te beginnen).

Een heel leuk verhaal (lees hier het laatste deel) met foto’s en informatie die ook voor andere bouwers nuttig kan zijn.  De lak vind ik niet mooi, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

Zoals je kunt zien is het zelf importeren niet bepaald goedkoop en zeker niet goedkoper dan via mijn shop. Dat geeft me wel een goed gevoel 🙂 want sommigen menen mij te moeten aanspreken op mijn prijzen als “te duur in verhouding tot de Amerikaanse leveranciers”. Blijkt dus dat dát niet waar is! Is ook wel verklaarbaar, want ik importeer ze rechtstreeks ‘af fabriek’, en door de grote aantallen kan ik niet alleen korting krijgen maar zijn bijv. de inklaringskosten omgerekend per stuk veel lager.

Overigens is m’n eigen Saga TC-10 op dit moment ‘buiten gebruik’ (nog steeds). Het nieuwe element zit er al wel in, maar ik ben niet tevreden over de lak (heb dus de laklaag helemaal glad geschuurd nu) en de afstelling van de hals. Ik moet nu de gitaar dus nog een keer mooi spuiten (kleur + transparant), snaren er weer op en opnieuw afstellen. Maar “wegens grote drukte” komt dat er voorlopig niet van.

Delen op: