Eerste resultaten uit de ‘nieuwe’ home-studio!

232-h_main.pngEerder al schreef ik over de nieuwe “home-studio” setup. Inmiddels heb ik er al druk mee ‘gespeeld’ en is er zelfs een nummer officieel opgenomen. Een bijzonder nummer ook nog; want het nummer is op verzoek van een Amerikaanse songwriter, Kevin Wayne, door Mirjam ingezongen. Hij wilde het nummer graag door een vocaliste laten inzingen en aangezien Kevin en ik elkaar kennen was 1 + 1 al snel 2.

Een eerdere poging van een andere vocaliste strandde jammerlijk; ze maakte er een verschrikkelijk nummer van. De reden was m.i. eigenlijk simpel: ze gebruikte de muziek van de originele versie en die was véél te laat getoonzet voor een dame.. dus ging ze heel laag zingen, met dit resultaat. En dat is jammer, want ze kan zoveel beter!

Pictures of You
Het nummer heet ‘Pictures of You’ en er zijn twee versies van gemixt; de eerste is beschikbaar via Mirjam’s SoundClick-pagina. Maar omdat Kevin graag de beat wat steviger wilde heb ik nog een 2e versie voor hem gemixt, die kun je hier downloaden.

Omdat het veel te laag was, moest ik het dus opnieuw inspelen – drums, bass en gitaar en daarna Mirjam laten inzingen. Het nummer is met behulp van de nieuwe setup opgenomen: Behringer mixer + USB/Audio, EnergyXT recording software, en de Shure C606 microfoon voor de zang.

Om vervolgens de beat zwaarder aan te zetten vanuit Energy een export (multi-track) gedaan en opnieuw afgemixt, waarbij met de equalizer de drums wat zwaarder zijn aangezet –wat ik persoonlijk minder mooi vindt, maar vooruit, ’t is zijn nummer!– en wat ruis uit de vocalen is gehaald, met behulp van de (gratis) testversie van Magix’s Samplitude Music Studio.  Een wel heel mooi pakket, wat ik waarschijnlijk ga aanschaffen omdat het toch nog veel meer kan dan Energy.. Vooral voor het mooi afmixen vind ik dit pakket erg fraai!

Een echte aanrader — vooral voor wie al wat gewend is aan de interface van Magix’s muziekprogramma’s. Zelf had ik al jaren Music Studio 2003 ‘de Luxe’ en ook een ander programma om lp’s en casette’s te digitaliseren van Magix’s. Vooral de equalizer e.d. lijken in alle pakketten op elkaar dus wen je er snel aan.

Delen op: