el Txoko, Groningen

Vandaag na het werk een receptie (hapje, drankje) ivm een jublieum. Als locatie was gekozen voor het Groningse el Txoko. De site van de Txoko zegt:

El Txoko is een stuk authentiek Spanje in Groningen. Maar dan ook nog op een speciale manier.

Alleen al het feit dat verschillende mensen meenden dat het een ‘Mexicaanse’ sfeer moest uitstralen geeft aan dat ze daar niet erg in geslaagd zijn. Het eten dan. Zelf zeggen ze:

Een pintxo is een prikkertje met daaraan een één-haps-gerechtje, geserveerd op een stukje stokbrood. En juist in die prikkertjes ligt een bijzonder aspect van el Txoko verscholen. Pintxos pak je namelijk zelf, je bestelt ze dus niet. De prikke-tjes bewaar je, de hoeveelheid bepaalt het bedrag dat je uiteindelijk afrekent.

Dat prikkertje boeide mij maar matig, ik was meer geïnteresseerd hoe een dergelijk één haps gerechtje zou smaken. Ik heb er maar één woord voor, na een viertal verschillende te hebben geprobeerd: teleurstellend. Keihard, droog, stokbrood. Een minitomaatje die walgelijk smaakte, flinterdunne plakjes kaas. De brie was wel goed. Maar om het er door te krijgen moest ik het gewoon “doorspoelen”. Hiervoor was mijn keuze gevallen op jus d’orange. Ik kreeg een flesje (merk vergeten) met zeer zuur en goedkoop smakende jus.

Ik wil niet weten wat er betaald is voor dit feestje, maar het was in verhouding tot wat er geserveerd was vast schandelig (te) veel.

Tot slot de bediening: dié was vriendelijk en spontaan.

Slotconclusie
Smaak van de ‘prikkers’ en het drinken: 3
Bediening: 7
Per saldo: Een onvoldoende, .. 5.

Delen op: