Elementje..

Alnico Tele pickupVandaag besteld via internet: een “ALNICO Tele neck pickup”. Omdat ik bij de bouw van m’n eigen Tele de bijgeleverde pickup een beetje ‘geknoeid’ heb (in de handleiding stond niet vermeld dat er veertjes onder moesten, en bij het aandraaien knakte de plastic bevestiging daardoor een beetje, dus dat zit niet helemaal lekker..).

Los daarvan klinkt de standaard neck pickup wat matig/zwakjes bij de B/E-snaar, dus op zoek naar een nieuwe. Via diverse sites ontdekte ik dat een Alnico een goede keuze zou zijn.

In de winkel in Nederland (gezien in Groningen) kost zoiets rond de €99,-. Via internet, in de VS, gevonden voor –inclusief verzendkosten!!– omgerekend €19,–. Ze maken mij niet wijs dat dit prijsverschil ook maar érgens op gebaseerd is anders dan (veel) te hoge overhead kosten van de gemiddelde muziekwinkel (of hebberige eigenaren?).

Ben ontzéttend benieuwd hoe dat gaat klinken, het standaard bij m’n Tele horende elementje was best redelijk en van deze wordt hoog opgegeven.. Als de leverancier inderdaad zo goed (en snel) is als ik her-en-der heb gelezen, dan is de verleiding overigens groot om ook nog nieuwe tunertjes bij ‘m te bestellen.

tuners, custom

 

Dit ljken me echt super mooie tunertjes, en wederom niet duur.. Wat dát betreft kan de dollar mij niet laag genoeg staan 🙂

Daarnaast heb ik nog een mooi setje nieuwe DADI snaren (Chinese fabrikant van onder andere gitaren) op de kop getikt in de uitverkoop (de kijkshop krijgt een nieuwe eigenaar en er was dus flink korting op allerlei artikelen). Voor de “Spaanse” gitaar van m’n vrouw ook een setje meegenomen en die zijn fantastisch.

Het moment gaat komen dat de gitaar dus weer uit elkaar gehaald zal gaan worden, wederom (licht) geschuurd, gespoten en nu mooi gefinished gaat worden en daarna is m’n “custom Telecaster” hélémaal klaar! Ik kan niet wachten tot het zo ver is!

Delen op: