Nieuw Jaar! Nog goede voornemens?

Rudy's Krabbels | newyearEn weer een nieuw jaar is begonnen. De Maya’s hebben geen gelijk gekregen (wat mij niet verbaast want daar geloofde ik toch al niet in en zij hadden die onzin helemaal niet bedacht, overigens). Mijn opvattingen over hoe ‘het einde van de wereld’ zal zijn, zijn totaal anders. Ik doe niet aan die New-Age bijgelovigheid maar houd mij aan meer betrouwbare bronnen en feiten. 

Dan natuurlijk de ‘goede voornemens’. Ook leuk, eens de oorsprong van onze gebruiken te kennen. Germaanse bijgelovigheid.. Eigenlijk kennen we als mensen best veel gebruiken en gedachten gebaseerd op bijgeloof. De beruchte ‘zwarte kat’, ‘niet onder een ladder doorlopen’, ‘afkloppen’ van dingen. En zelfs onze oud- en nieuw-viering kent dus nogal wat tradities  op dat gebied.

Ik doe niet aan goede voornemens. Wel heb ik nog wat plannen die ik dit jaar (gedeeltelijk) wil realiseren. Zo ben ik sinds Augustus jl. verder gaan studeren. Die studie wil ik sneller afronden dan de vorige, zo mogelijk. Moet alleen wel tijd vinden daar voor. Verder wil ik m’n bedrijf nog beter op poten zien te krijgen. Ben afgelopen jaar al begonnen wat zaken anders te organiseren en met hulp van de dochters de administratie strakker in de hand gekregen en de stofkam door het domeinen- en klantenbestand gehaald. Dat moet uitwerken in minder overbodige kosten. Eind dit jaar nog wat nieuwe opdrachten aangenomen die binnenkort opgeleverd moeten worden. Dus, genoeg te doen voor het komende jaar.

En verder? Ik neem het zoals het komt!

Alle (toevallige) lezers & passanten van dit blog een zeer goed, voorspoedig en gezond 2013 toegewenst!

Delen op: