Energiearmoede? Begin aan de voorkant!

munten bankbiljetten geld en inflatie (Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay)

De EU heeft plannetjes gemaakt voor bestrijding energieproblemen. Ze willen de energiearmoede aanpakken zeggen ze. Diederik Samson doet op TV hier over een aantal uitspraken. Hoe houdbaar is dit?

De politiek heeft totaal geen feeling met de realiteit waar mensen dagelijks mee geconfronteerd worden.

De meeste mensen die in energiearmoede leven wonen in slecht geïsoleerde doorwaaiwoningen. Mensen met een goed inkomen in stevig geïsoleerde (koop)woningen met zonnepanelen en laag energieverbruik. Wie profiteert daarom door de bank genomen het meest van dit soort plannen..? Juist!

De opmerking over elektrische dekens is helemaal bizar. Een elektrische deken gebruikt gemiddeld 30 kWh/jaar. Alsof ‘rijke mensen’ dat gebruiken; integendeel zo’n warme lap in je bed is juist voor “armoedige” (of milieu bewuste!) mensen die de verwarming op de slaapkamer niet gebruiken..

In plaats van “energiebelasting” bij de producenten kan je dit ook aan de voorkant inrichten, door de prijzen te verlagen en belastingen (tijdelijk) op te schorten. En natuurlijk door nú in te zetten op nationale verduurzaming en te stoppen met subsidiëren. Laat de energiemaatschappijen dát dan betalen.

Terugkijken fragment:

Zie ook: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2444756-nederland-is-laat-met-energiemaatregelen

Delen op: