Epiphone DOT + Glass slide (Dunlop)

Glass slideAan Sinterklaas gevraagd,.. aan de vrouw & kinderen (voor de verjaardag) maar tja,.. kennelijk wist géén van allen wat een glass slide was.

Dus toen ik een paar week geleden in de muziekwinkel was voor wat materialen om gitaren aan de muur te hangen en een paar setjes snaren kon ik ’t natuurlijk niet laten om dan maar zelf een te kopen: een glass slide van Dunlop.

In combinatie met de Strat klinkt dat fijn (maar m’n grote voorbeeld op dat gebied, Ry Cooder, is er toch stukken beter in), maar met de Epiphone DOT klinkt dat héérlijk! Eventjes aangesloten op de Roland Mobile Cube die sinds een tijdje hier in huis is. Een verbazend goed klinkend versterktje!

Enfin, vervolgens opgenomen met de Boss 4Track en in Kristal Audio even van de mono-recording weer een stereo-opname gemaakt door het spoor te ‘dubbelen’ (want de versterker is ook stereo). Versterker ingesteld op 1/2 Reverb en ‘overdrive’.

Dit benaderd dus voor 99% het ‘live’ gevoel en gehoor. Ik ben nog geen groot slide kunstenaar, maar ik geniet er wel héél erg van om er mee te ‘spelen’!

> Klik voor de mp3-opname

Delen op: