Epiphone LP 100

De Epi heb ik in de late jaren ’90 gebruikt gekocht, via Ebay – toen een leuke site. Inclusief een PARK (Marshall) versterker. De versterker had een hele mooie sound, met een mechanische echo (veer). Helaas ging de versterker kapot en heb ik geen kaas gegeten van techniek, dus die heb ik voor € 15,- verkocht via Marktplaats (wat een spuuglelijke maar functionele site!). Ik kocht de Epi incl. de versterker voor NLG 300,– van een student in Groningen die er nooit op speelde maar ‘m in een recalcitrante bui had gekocht..

Epiphone Les Paul LP100

Na jaren heb ik de gitaar toch weg gedaan. En wel omdat ik een Steinberger Spirit kocht. Eigenlijk bedoeld ‘voor de handel’ maar toen ik die in de hand had gehouden wist ik het: dat was de electrische gitaar die ik wilde hebben! Dus de Epiphone werd verkocht, eveneens via Marktplaats. Leuk bedrag voor gekregen.. (€ 250,- oftewel NLG 550,-).

Gek is dat hoe zo’n gitaar dus alleen maar méér waard kan worden.. Of is het toch de devaluering van de Euro die hier een rol speelt? Hoe het ook zij, ik ben er niet slechter van geworden!

Jarenlang met plezier op gespeeld overigens, zeker géén slechte gitaar.

Delen op: