Fotograferen in de regen (Haven Zoutkamp)

Haven Zoutkamp
Haven Zoutkamp, warme gloed van de zon

Het plan was op de fiets er op uit te gaan en ondertussen wat leuke plaatjes te maken. Een lekker middagje “vrijaf”. De buienradar had vanmorgen nog best wel redelijk weer op de app. Maar helaas, de regen ging niet weg vandaag en morgen wordt het niet veel beter. Dan maar eens wat nieuws proberen: fotograferen in de regen.

Gewapend met paraplu, camera en statief ging ik vanavond naar Zoutkamp. De laagstaande zon die af en toe toch doorkwam in combinatie met de regen zou best wel eens iets leuks kunnen opleveren. Het was vrij donker dus ik heb de camera ingesteld op ISO-waarde 800, en maar proberen. Hogere ISO gaf voor mijn gevoel niet het effect wat ik wilde bereiken. En ik denk dat ik nu geleerd heb dat nog lager ook wel kan (rond de 400). Immers, schaduw en donkere foto’s zijn makkelijker te fixen dan overbelichting. En een ISO-waarde van 800 geeft op dit toestel al aardig wat “ruis”. Misschien nog even iets meer mee spelen.

Alles bij elkaar gaf het toch wel een aantal heel sfeervolle plaatjes. De zon die af en toe doorbrak gaf een warme gloed, de donkere achtergrond en af en toe de regen er bij. Sfeervol, naar mijn mening. Ik moet wel zeggen dat ik de kleur-intensiteit af en toe iets “aangedikt” heb om op de foto terug te zien wat ik met eigen ogen zag/constateerde. Maar verder heeft deze camera schitterende kleuren en goede scherpte!

 

Delen op: