Foto’s Lauwersoog

Rudy's Krabbels | small

small


Vandaag gedaan waar ik al heel lang zin in had: een keer weer eens naar het Lauwersmeergebied, naar Lauwersoog, en dan terug rijden over Dokkumer Nieuwe Zijlen, door het Friese platteland. Langs die plekken waar ik in m’n kinder- en tienerjaren (op de fiets en later op de brommer!) ook veel kwam.

Er is eigenlijk niet zo gek veel veranderd in 25 tot 30 jaar. Sommige plaatsjes zijn er helaas niet op vooruit gegaan – de dorpjes op het platteland in die regio verpauperen her en der behoorlijk. Maar veel dingen herkende ik nog meteen. De tijd heeft er bijna stil gestaan zo lijkt het.

Bijgaande de foto’s. Gemaakt met twee verschillende camera’s, de nieuwe Medion Life (klik hier voor review) en m’n “good old” Olympus E-410 (zie de onderschriften bij de foto’s). Waar ik overigens vorig jaar een andere, gebruikte, lens bij heb gekocht en nu flink voordeel van had. Dingen die je normaliter nooit op de foto krijgt (zie de windsurfers) haal je nu erg dichtbij!

Monument

De rit ging ook nog langs het monument tussen Dokkumer Nieuwe Zijlen en Kollumerpomp. De kransen lagen er nog. Kransen ter nagedachtenis aan de mannen, vaak nog hele jonge mannen, die er het leven lieten in de strijd tegen de bezetter.

(klik op eerste afbeelding voor volledig scherm/slideshow)

Delen op: