FvD’er Pepijn van Houwelingen gaat alle te perken te buiten met nazi-vergelijking

Twitter pepijn van houwelingen nazivlag minister Ernst Kuipers
(bron: screenshot Twitter)

Dat de mensen van Forum voor Democtratie een flinke rel niet schuwen is bekend. Maar nu gaat Pepijn van Houwelingen van de FvD alle perken te buiten. Hij post een afbeelding van de minister van De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ernst Kuipers) met een nazivlag. Overduidelijk fotoshopje natuurlijk. Want het origineel staat er naast. Wat is de échte boodschap van dit soort berichten van Pepijn van Houwelingen op Twitter?

Bij de Algemene Beschouwingen kwam er afgezien van wat samenzweringsthorieën van Thierry Baudet geen zinnig woord uit de FvD fractie. Voortdurend zagen we Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren met de smartphones in de weer in de banken, al smiespelend en lachend. Zou mij niet verbazen als ze bezig waren  dit soort ongein voor te bereiden.

Het is ziek. Dóódziek dat een lid van de Tweede Kamer dit soort rotzooi plaatst. Ik volg hem al een tijdje op Twitter en de onzin en kwaadaardigheid die deze man er dagelijks uitbraakt is om te kotsen! Wat ik ook ernstig vind is dat er meer dan 1000 mensen dit een ‘like’ geven en er zo’n driehonderd zijn die het retweeten.

Pepijn van Houwelingen op Twitter

De strekking van dit fotoshopje is immers in alle opzichten duidelijk? Pepijn van Houwelingen, zelf niet vies van wat nazistische denkbeelden getuige zijn boek onder het pesudoniem “Vossius”, beschuldigt onze minister van Volksgezondheid er van een Nazi te zijn.

Twitter pepijn van houwelingen nazivlag minister Ernst Kuipers
(bron: screenshot Twitter)

Uiteraard valt dit méér dan slecht bij heel veel mensen en er volgen berichten dat mensen (overwegen) aangifte gaan doen, waaronder kamerleden. Pepijn van Houwelingen verwijdert daarop het bericht om vervolgens dit te plaatsen…

Pepijn van houwelingen (2) Minister Ernst Kuipers Marxisme
(bron: screenshot Twitter)

Waarmee hij aansluit bij het narratief van de Führer van de FvD, Thierry Baudet, die tijdens de Algemene Beschouwingen het nodig vond Minister Kaag met het Marxisme en geheime diensten in verband te brengen. En natuurlijk ook de ‘slachtofferrol‘ nog even meepakt door “links” te beschuldigen van het “constant met nazi-referenties strooien”.

Forum voor Democratie moet uit de 2e kamer

Deze partij is op niets anders uit dan het beschadigen, kwetsen en demoniseren van kamerleden en bestuurders. Ze verspreid doelbewust desinformatie. Feiten doen er niet toe voor het Forum voor Democratie. Alleen hun eigen mening maar bovenal het veroorzaken van rellen.

Provoceren, iets roepen wat eigenlijk niet mag en dan kapitaliseren op de verontwaardiging. Dat zie je overal. (Kristoffer Holt)

Reltrappen = aandacht krijgen. Ook hier geldt weer dat provoceren maar één doel dient: aandacht, aandacht, aandacht! Snel de keutel intrekken door de tweet te verwijderen maar vervolgens nog even het verhaaltje van Baudet onderstrepen. Zodat, door de opwinding die ontstaat, dát verhaaltje weer vleugels krijgt.

En zó vliegt die “uil van Minerva“..

D66-leider Jan Paternotte noemt de actie van Van Houwelingen „een grove belediging van de diepe pijn van de nabestaanden van de Holocaust”. Dat is nog zacht uitgedrukt denk ik.

In mijn ogen is hierop maar één antwoord mogelijk. Het Forum van Democratie moet uit de 2e kamer verwijderd worden. Alle grenzen van het betamelijke zijn overschreden hiermee.

Delen op: