Geld verdienen aan je website?

Geld verdienen via internet

Geld verdienen via internetGeld verdienen aan je website. Klinkt goed, toch? En heel veel mensen trappen in elk programma dat ze bergen geld belooft. Al jarenlang zie je dat verschijnsel. Maar hoe verdien je nu écht “slapend” geld aan internet? Hoe kun je op een makkelijke manier in een paar verloren uurtjes geld verdienen via of aan het internet? 

Nou, vergeet dat “slapend rijk worden” maar. De meeste programma’s beloven dat je heel veel geld kunt verdienen met internet, maar in de praktijk verdien je er niet of nauwelijks aan. Dat komt omdat in de eerste plaats je, om geld te verdienen, toch écht wel een zekere inspanning moet leveren.

Eén van de manieren om een zakcentje te verdienen aan- of via internet is via Google Adsense. Als je een website hebt (ah, eerste probleem: je moet dus een website maken, …) met inhoud die mensen aanspreekt (2e probleem..) en ook nog eens bezoekers trekt (3e probleem) kun je met Google Adsense advertenties op je website laten verschijnen.

Er zijn nog heel veel andere programma’s, bijvoorbeeld ‘pay per click’, email lezen ’tegen betaling’ en dergelijke. Enquêtes invullen, of spulletjes verkopen via een webshop of Marktplaats. Maar zoals je begrijpt: “Slapend rijk worden” is er echt niet bij. Je moet altijd iets dóen.

Als je een website hebt, is het wel makkelijk om met AdSense een zakcentje bij te verdienen. Zoals gezegd moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een website maken – daarvoor heb je een goede domeinnaam en website hosting nodig. Je hebt ook een systeem nodig om een site te maken. Ik raad hiervoor WordPress aan. Bij (shameless plug) mijn bedrijf, www.brinkhost.nl kun je een hosting pakket krijgen waar WordPress standaard inbegrepen is en met een paar klikken van de muis te installeren;
  • Unieke content – een blog over je hobby, bezigheden e.d. als deze (Rudy’s Krabbels) trekt per maand zo’n 2500 tot 3000 bezoekers. Ook als ik er een tijdje niets post, blijven ze over het algemeen gewoon op deze site komen. Dat komt omdat er al zoveel op staat. Over uiteenlopende onderwerpen. Als je een site maakt over wat je leuk vindt, dan is het af en toe er iets op plaatsen geen straf – integendeel;
  • Vindbaar in Google – Het toverwoord hier is “SEO” (Search Engine Optimalisation”). Dat klinkt moeilijker dan het is. Heb je een website met WordPress gemaakt, dan is een SEO plugin snel gevonden en geïnstalleerd. Meldt je site wel even aan in Google, … dat kan via deze link.

Nog één tip.. heb je een bedrijfsmatige website? Plaats er dan géén advertenties op! Ten eerste staat dit onprofessioneel maar belangrijker nog: er kunnen advertenties van je concurrent(en) verschijnen! En dat is het laatste wat je wilt, mensen doorverwijzen naar de concurrentie!? En hang ook niet je website vol met advertenties. Dat staat niet alleen lelijk, het komt ook nogal over alsof dat hét doel van je site is. En dat kan mensen (ook) tegenstaan.

Tot slot: een AdSense plugin installeren. Ook niet moeilijk.. En dan verschijnt er op elke pagina, of onder elk artikel, wat je maar instelt of wilt, een kleine advertentie. En klikken mensen daar op? Dan is het ‘kassa’ voor jou. Inderdaad, nu kun je terwijl je slaapt geld verdienen. Geen tonnen wellicht, maar toch relatief makkelijk.

 

Delen op: