Goedkope printerinkt voor inktjet printers

Rudy's Krabbels | canon navulset cl 513 kleur min 8x vullen

Ik hou niet van geld uitgeven als dat niet nodig is. Eén van die zaken die echt véél te duur zijn is printerinkt voor inktjetprinters. Zo heb ik een hele mooie Canon MP280 inktjet printer. Daar ben ik heel tevreden mee. Maar inkt voor zo’n ding is bijkans nog duurder dan heroïne… en gaat ongelofelijk snel op.

Een originele kleurencartridge voor een Canon MP280 kost al snel zo rond de 20 euro. Een “niet originele” (refill) cartridge gaat tussen de 12 en de 15 euro.

inktpatronenEen originele “hoge capaciteit” kleuren cartridge van Canon kost 21,50 en bevat 13 ml. inkt. Dat is omgerekend maar liefst 1,65 per milliliter inkt.

Al jarenlang gebruik ik daarom niet originele patronen van 123inkt.nl. Een stuk goedkoper. Maar nog altijd al snel een euro per ml. inkt als je ’t omrekent. Zwarte cartridges vul ik zelf altijd na. Jaren geleden al een keer een setje van 4 flesjes inkt gekocht, bij de ALDI, voor € 4.95. Die waren op. En de kleureninkt bij 123inkt.nl was toevallig uitverkocht. Ik ging op zoek naar zwarte navulinkt en kwam terecht op ZelfVullen.nl. En zag dat ze daar ook navulsets voor kleur aanboden.

Een navulset kleur: 3x50ml/kleur € 12.95. Da’s € 0,086 per ml.!
De navulset zwart: 100ml. à 9,95. € 0,099 per ml.!

Dat is dus een prijsverschil van ruim 2.000% op (kleuren)inkt! Goed, veel mensen vinden het maar “een hoop geknoei” dat navullen. Maar laten we wel zijn, tweeduizend procent prijsverschil, dat is toch absurd?!

Levering

De levering van ZelfVullen.nl is keurig. Een paar dagen na de bestelling en betaling via iDEAL ontving ik het doosje met de inkt, latex handschoenen er bij, naalden (4 stuks, één per kleur) en een duidelijke handleiding hoe de inktpatronen gevuld moeten worden. Een kind kan de was doen. Binnen 10 à 15 minuten waren de patronen bijgevuld en zonder geknoei of vieze handen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de inkt is zondermeer goed. Ik gebruik de kleureninkt vooral voor het printen van steunkleuren in documenten en kan dus geen oordeel geven over de kwaliteit van fotoafdrukken. Dat zal ook wel prima zijn neem ik aan.

Goedkoop printen

Zoals gezegd, ik hou niet van teveel uitgeven. En door in te kopen via 123inkt.nl was ik altijd al goedkoper uit. Maar nu ben ik voor m’n inktjet-printen spotgoedkoop uit. Goedkoop printen met een inktjet, ook in kleur, is dus wel degelijk mogelijk.

ZelfVullen is een echte aanrader!

 

Delen op: