Gratis downgrade naar Windows XP!

Oke,.. nog even Micrsoft bashen zo laat op de avond 🙂

Ondanks alle inspanningen om van Vista een waardige vervanger te maken voor Windows XP, knijpt Microsoft toch een oogje dicht voor downgraders die liever XP gebruiken op hun nieuwe computer. Het initiatief slaat wel alleen op de (vooral zakelijke) verkoop van Windows Vista Business en Ultimate. De computerfabrikanten beslissen zelf hoe ze de downgrade toepassen. Zo geeft Fujitsu gewoon een cd van Windows XP mee met zijn notebooks.

Vooral het bedrijfsleven wil niet over naar Vista. Maar M$ bljift optimistisch kraaien dat de privé gebruikers wel overstappen, en best snel ook. Ja, alsof je kan kiezen! Je krijgt Vista gewoon pré-installed meegeleverd, of je nu wilt of niet.

Zelf ben ik er nog steeds niet uit of de Vista die op m’n laptop meegeleverd was een blijvertje is. Vooralsnog werkt het, maar ik heb op de laptop dan ook helemaal geen randapparatuur aangesloten. Wel heeft het OS een nogal ‘vertragende invloed’ op de potentiele kracht van het apparaat. Wat dat betreft zou het er gewoon af moeten!

> Lees verder: ZDNet

Delen op: