Gratis download #Nederpop à la Peter Koelewijn

Rudy's Krabbels | gitaar klein

gitaar-kleinIk post op deze blog niet zo vaak meer over m’n muziek-avonturen omdat ik een nieuwe, Engelstalige, website heb waar je kunt lezen over m’n bezigheden op dat gebied. Mede omdat m’n muziek – tot voor kort – ook altijd Engelstalig was. Tot voor kort, inderdaad, je leest het goed. Want ik ben de laatste tijd Nederlandstalige nummers gaan schrijven. Wat ik zelf ook een hele aparte ervaring vind.

Schrijven in het Nederlands, dan wordt het toch snel een soort van André Hazes, Jannes of Dries Roelvink (met alle respect overigens voor de liefhebbers van dat genre en de betreffende artiesten). Dus dat probeer ik wel te voorkomen want dat is echt zo niet waar ik van hou..

Mijn grote helden op het gebied van Nederpop is De Dijk. Da’s de enige Nederlandstalige muziek die ik in m’n CD-collectie heb. Maar vroeger, in m’n kinder- en tienertijd luisterde ik ook regelmatig naar Peter Koelewijn. En Normaal ook, af en toe.

Enfin, lang verhaal kort: ik ben dus een paar liedjes in het Nederlands gaan schrijven. Meer toeval dan dat het de bedoeling was – eigenlijk helemaal nooit niet mijn bedoeling, omdat ik vind dat Nederlandstalig zingen mij totaal niet ligt. Maar soms moet je over je eigen schaduw heen durven stappen, toch? En, tot mijn verbazing kreeg ik zelfs van mijn Amerikaanse muziekvrienden er positieve reacties op. Daarnaast zijn, sinds ik een aantal van deze nummers op SoundCloud heb gezet, ze in een paar dagen tijd ook redelijk goed beluisterd. Zelfs mensen uit Finland, Rusland en andere onverwachte hoeken van deze wereld luisteren er naar.

Eén van de nummers, een beetje qua muziek à la Peter Koelewijn, is vandaag al bijna 40 keer beluisterd. Ik vind dat een mooi aantal plays. Zo mooi zelfs dat ik besloten heb er een gratis download van te maken. Ben geen groot zanger, Koelewijn verbleekt absoluut niet bij mij. En tekstueel kan ik helaas niet tippen aan De Dijk. Maar ik heb er ontzettend veel plezier in, en hopelijk jij ook. Zoja, voel je vrij om ’t te downloaden. Klik hier beneden op het pijltje rechtsboven in de track om op te slaan op je computer.

 

Delen op: