Groningen – Almere – Loppersum

De laatste weken een aantal foto’s gemaakt onder andere van plaatsen die ik in verband met m’n werk bezocht, zoals Loppersum en Almere. De foto’s zijn ‘snapshots’ geschoten met m’n trouwe Nokia N70. Ik vond ze dusdanig aardig dat ik ze hier maar eens plaats..

groningen_800×600.jpg

Groningen – de Westerhavensluis, een locatie waar ik graag plaatjes maak.

almere_600×800.jpg

Almere – het kantoor waar ondermeer de Belastingdienst en het UWV zetelen. Afgelopen weekend daar geweest in verband met werkzaamheden. Het gebouw is dusdanig beplaat dat afhankelijk van de lichtval je steeds andere kleuren ziet. De ramen spiegelen ook.. enfin, apart is het zeker, of het ook mooi is? Dat laat ik aan ieders persoonlijke smaak over. De foto is gemaakt vanaf de derde verdieping. Wat ik niet prettig vind is het interieur van het gebouw; té lage plafonds waardoor het er ‘bedompt’ is. Ik zou er niet graag elke dag willen werken, echt een gebouw dat je ziek (“sick building”) maakt volgens mij.

loppersum_600×800.jpg

Het contrast met de moderne architectuur kan bijna niet groter… het rustieke Loppersum, met de “Lopster toren” prominent aan het einde van het (winkel)straatje. Met de excuses aan de inwoners van Almere, maar dit prefereer ik toch behoorlijk boven die ‘nieuwbouw’ en ‘hippe’ architectuur van een (betonnen) stad als Almere…

Delen op:

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.