Groningen, Minnesota

Zat ik even iets te bekijken op Google Maps -ivm met m’n voorgaande stukje over foreclosure woningen-, zie ik daar opeens bij het uitzoomen op de kaart staan.. Groningen, Friesland?

groningen_mn.jpg

Wat is dat nou dan? Is Google Maps in de war? Maar nee, er is zelfs, als je inzoomt, een Groningen Road. Maar als je uitzoomt gaat een lichtje branden. Noord Amerika, Canada “in de buurt”.. ik mag een boon zijn of er zijn daar in het verre verleden veel Nederlanders heen getrokken die het gebied gecultiveerd hebben en dus ook de straten en buurtschappen hun naam hebben gegeven! In de beschrijving van de historie kom ik het niet tegen maar in elk geval in dit gebied moet het zo zijn geweest, zou je toch denken.

Enfin,.. Het schijnt er prachtig en lekker warm te zijn (vergelijkbaar met het klimaat in Italië) en er wonen maar 4 miljoen mensen. En dat terwijl de staat 5x zo groot is als Nederland en uitgeroepen is tot “mooiste staat van de VS”! Wat doen we we hier dan met 16 miljoen mensen op zo’n klein stukje grond als er elders nog zóveel ruimte is..

Delen op: