Groningen Noorderhaven – Noorderplantsoen

Rudy's Krabbels | PA128342
Noorderplantsoen, Groningen

Een bezoekje aan Groningen gebracht en de fotocamera was mee. Sterker nog, de camera was doelbewust meegenomen om foto’s te maken van het gebied rond de Noorderhaven, het Noorderplantsoen en Reitdiep in de stad Groningen.

Noorderplantsoen, Groningen
Noorderplantsoen, Groningen

Het prachtige herfstlicht, de kleuren, de (water)vogels in het Noorderplantsoen -die totaal niet bang lijken te zijn voor mensen- en de mooie omgeving zorgden voor bijgaande foto’s. De foto’s zijn gemaakt met mijn Olympus E-410 camera zowel met de standaard kit lens (14-42mm) als de extra lens (40-150mm) die ik er een tijd geleden (gebruikt) bij heb kunnen kopen.

De zwanen in het Noorderplantsoen bezorgden mij nog even een flinke schrik. Opgegroeid op het platteland weet ik hoe gevaarlijk zwanen kunnen zijn en dus hou ik altijd gepast afstand en benader ze voorzichtig, oog houdend voor hun reactie.

Maar, ik was druk bezig een paar duiven op de foto te zetten (zie foto’s) en daar vol op geconcentreerd. Ik zat daarvoor op de grond om voldoende stabiliteit te hebben bij het (ver) inzoomen. Toen ik de lens wisselde keek ik even wat op en tot mijn schrik keek ik recht in de ogen van een nieuwsgierige zwaan op minder dan een meter afstand van mij. Kalm blijven! Dus, heel rustig de camera op ‘m gericht. Hij (of zij?) sjokte een beetje weg van me en poseerde perfect voor een shot! Alsof het dier het door had dat dat de bedoeling was! Zoiets maak je denk ik ook maar één keer in je leven mee. Afdrukken en hopen dat het resultaat bij thuiskomst goed is en gelukkig scherp en mooie “pose”. Ik ben er heel blij mee!

Ook de duifjes werkten overigens uitstekend mee, net als de andere (water)vogels.

[Klik op foto’s voor groot formaat/slideshow]

 

Delen op: