Hoe voorkom je AIDS (HIV) ?

Rudy's Krabbels | condoomEen opmerking op Facebook van een oud collega luidde: “Zonder de rubberboom had heel de wereld AIDS”. Ik wist wel dat die stelling niet waar was.. en ben de feiten eens gaan opzoeken. Mijn reactie op Facebook onderstaand (citaat). Want ‘niet waar’ is zacht uitgedrukt. Het is een pertinente onwaarheid. Met vreselijke gevolgen voor de mensen die er door besmet worden. Voornamelijk (2/3e deel) homoseksuele mannen. Maar ook heteroseksuele mensen worden nog steeds hard getroffen door HIV (Aids).

uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt: “In een meta-analysestudie uit 1999 is naar voren gekomen dat het gebruik van condooms een reductie van 85% geeft van de transmissie van hiv“. Met andere woorden: in 15% van de gevallen was er geen reductie oftewel het middel is niet afdoende. Los daarvan ben ik van mening dat in de remming van HIV gedragsbeïnvloeding ook zeer belangrijk is… met name omdat rubber dus niet afdoende is, een kans van 15%, (onder laboratoriumomstandigheden nog wel!!) dat je geen bescherming geniet, vind ik een ernstig hoog percentage. Want stel je stapt in een vliegtuig, en hoort: “15% kans dat we neerstorten”, zorg je dan niet dat je als de sodemieter uit dat vliegtuig komt voordat het opstijgt?

Bron: http://www.soaaidsmagazine.nl/artikel_medisch/531

Nogmaals: de meting is gedaan onder een ideale, controleerbare, laboratoriumsituatie. Onvergelijkbaar met de praktijk. Het is stuitend te zien, te horen, dat met name jongeren al sinds de jaren ’80 de boodschap horen, onder andere op school: “Vrij veilig” want “dan gebeurt er niets”, toch? Nogmaals VIJFTIEN PROCENT kans dat een condoom ONVOLDOENDE bescherming biedt!

Het is daarom naar mijn oordeel uitermate belangrijk dat jongeren en homoseksuelen (de grootste risico groepen) niet langer meer worden voorgelogen hierover.

In de jaren 2007, 2008 en 2009 werden er per jaar zo’n 1250 nieuwe HIV-besmettingen aangemeld. En Nieuwsuur meldde in 2010 dan ook verontrust: “Condoomgebruik, medicijnen en voorlichting. Het mag allemaal niet baten“. Het overgrote deel van de besmetting (ca. 950 van de 1250) was homoseksueel. Dat is ruim 2/3e van de besmettingen. Politiek incorrect om hier over te praten vrees ik… maar het is een feit; HIV c.q. AIDS is nog steeds voornamelijk een ‘homo-probleem’. Maar vlak die 300 hetero’s ook niet uit. Want elke besmetting is er een te veel, ongeacht de geaardheid van iemand.

HIV MONITORING

De Stichting HIV Monitoring liet eind vorig jaar weten dat ‘naar schatting’ (dus: geen harde cijfers) het aantal besmettingen afneemt. Maar tevens laten de statistieken zien dat onder heteroseksuelen de daling 0,0  is (nog steeds zo’n 300 personen per jaar), onder homoseksuele mannen is het aantal besmettingen met slechts  100 besmettingen gedaald (van ca 950 naar 850). Dat zijn er in totaal, ondanks de sussende toonzetting van het persbericht, nog altijd 1150 mensen. Naar schatting

DOOD IN DE SCHOENEN

Er lopen volgens de stichting HIV Monitoring op dit moment 18.735 mensen rond die HIV-besmet zijn. En nog steeds ”preekt” men het fabeltje dat ”veilige seks” de oplossing is om “het aantal gevallen van HIV-besmetting te reduceren”.

Ik vraag mij af waarom de voorlichters nog steeds wegkomen met die fabel, want: 15% kans op een dodelijke “vrijpartij”? Dat is vergelijkbaar met de kans dood te gaan aan een spelletje Russisch roulette (1/6).

Delen op: