It Keeps Right on A Hurting …

Sinds kort maak ik gebruik van een superhandig programma om snel(ler) eigen backingtracks te maken voor nummers. Het programma, ChordPulse, is er in twee versies: gratis (enigzins beperkt) en betaald.

Nadat ik een avondje met de gratis versie heb zitten spelen besloot ik dat dit programma z’n registratiekosten dubbel en dwars waard was, en heb ‘m daarom gekocht. Voor $ 29,95 heb je een perfecte tool te pakken voor de ‘homestudio’.

Het heeft natuurlijk een zeker risico: als je een programma als dit op de verkeerde (gemakzuchtige) manier gebruikt gaan al je nummers op elkaar lijken.  Het heeft echter heel veel mogelijkheden, je kunt ‘breakpoints’ invoegen, je kunt het geluid van één van de instrumenten weghalen (normaliter heb je automatisch piano/keyboard, bass & drums), je kunt de lengte en hoogte van akkoorden aanpassen, enz, enz. Met de geregistreerde versie kun je vervolgens het resultaat exporteren als midi-file. De meeste studio-software kan dat probleemloos inlezen en afspelen. Zelf ben ik daar niet zo gecharmeerd van, want binnen Energy werkt dat niet zo geweldig en ik converteer daarom de midi’s met behulp van WinAMP naar een .WAV-bestand die ik vervolgens weer kan bewerken e.d. in Energy. Probeer het gewoon eens uit, dat kan immers gratis! Zie: http://www.chordpulse.com/

Maar goed, hoe klinkt dat? Onderstaand een (cover) nummer wat ik er de afgelopen 2 dagen mee heb opgenomen. Waarbij ik moet opmerken: backingtrack is gemaakt met Chordpulse, vervolgens gitaar ingespeeld (opgenomen met Energy/Guitar RIG) en ingezongen. Daarna met de EQ, Reverb enz. wat gespeeld totdat het eindresultaat zodanig was dat ik vond dat het er mee door kon.

Delen op: