IT Servicemanagement op basis van ITIL 2011

Rudy's Krabbels | books 927394 640

Ik ben sinds vorig jaar weer ‘aan de studie’, deze keer geen theologie (dat is voorlopig even op een laat pitje) maar terug naar de oude, toch wel wat roestig geworden en dus aan een opfrisbeurtje toe, liefde: de ICT is het onderwerp van studie en in het bijzonder het “HBO-programma Informatiemanagement”. 

itil v3 samenvattingDe studie volg ik via het NTI, dus 99% thuisstudie. Dat heeft z’n voor- en nadelen. Grootste voordeel is dat je je eigen tijd kan plannen/indelen, maar dá’s meteen ook het grootste nadeel! Want wat vandaag niet komt, komt morgen wel… 😉 en voor je ’t weet blijven dingen wel eens té lang liggen. Omdat andere zaken vaak toch voorrang krijgen of noodzakelijkerwijs hebben. Gelukkig ben ik het ’thuisstuderen’  echter wel gewend – het blijft een zaak van discipline!

IT Servicemanagement  op basis van ITIL 2011

Eén van de onderwerpen was IT Servicemanagement  (op basis van ITIL 2011). Gelukkig is dat afgerond inmiddels want het was een pittig onderdeel. Nu nog de praktijkopdracht en het eerste “deelcertificaat” of onderdeel is afgerond. Ik heb er namelijk voor gekozen om het HBO-traject via korte HBO-programma’s te volgen zodat ik steeds een afgerond deel heb.

Toen ik het examen voor de 1e keer deed, bleek achteraf dat er een verkeerd, oud, tentamen was gekoppeld in het systeem. Dus mocht ik voor de herhaling. En die ging na gedegen voorbereiding goed.

Samenvatting

Eén van de voorbereidingen was het maken van een eigen samenvatting. Deze samenvatting stel ik bij deze ook beschikbaar voor anderen die er interesse in hebben.

Daarnaast had ik ook deze Engelstalige videoserie bekeken, erg informatief! De oefenexamens voor ITIL v3 waren leuk maar aangezien dat meerkeuze-examens zijn en het NTI een tentamen met louter open vragen voorschotelt heeft dat minder zin.

Meer informatie

Meer informatie over deze toch erg mooie en itneressante opleiding(en):

Mijn plan is om daarna nog een korte module te volgen maar ik zal eerst al blij zijn als ik deze bovenstaande modules met succes heb afgerond.

Nb. de opgave van zes maanden is in mijn optiek optimistisch, vooral als je daarnaast ook een (drukke) baan hebt, gezinsleven etc. Ik haal het niet, maar het NTI is erg soepel met verlengen van de cursusduur.

 

Delen op: