Je eigen boek uitgeven!

Veel mensen hebben het, die droom: “Ooit ga ik een boek schrijven”. Zelf heb ik de afgelopen jaren heel wat kortere en langere publicaties het licht doen zien – op divers gebied – sommige in een beperkte oplage zelfs als brochure verspreid. Overigens niet met een commercieel oogmerk. En de uitgaven die ik gedaan heb zijn tevens allemaal vrij te downloaden van internet. Maar daar gaat het nu even niet om.

Een boek uitgeven. Een écht boek. Met een mooie omslag, gedrukt op kwaliteitspapier. Dat lijkt alleen weggelegd voor  “echte” schrijvers. Of voor mensen die “een paar centen” te besteden hebben om een uitgave in eigen beheer te doen. Niets is minder waar!

evangelie_liederen.jpgVoor onze kerk hadden we dringend behoefte aan een nieuwe liedbundel. Bestaande bundels beperken je nogal; of je kiest voor “Opwekking” of je kiest voor “Joh. de Heer” of een andere.. maar in onze kerk zingen we graag liederen uit diverse bundels. Zowel Opwekking (een selectie), Joh. de Heer, Glorieklokken, de bundel van de Vergadering, Ichtus-liederen enz.

Tot voor kort hadden we een bundeltje met zo’n 80 liederen, in eigen beheer gemaakt met een geniet ruggetje. Die viel van barre ellende uitelkaar en de selectie was wel erg mager. Dus hadden we dringend behoefte aan wat nieuws. In klein comité is lang en hard gewerkt aan een nieuwe verzameling. Nu hebben we 150 liederen geselecteerd plus nog 24 ‘kinderliederen’. Maar één probleem: dat gaf 122 pagina’s en dat past niet in een “geniet” bundeltje. Dat is te dik. Dus moest er een andere oplossing gevonden worden.

Die oplossing is er. En al geruime tijd ook. Via www.lulu.com  kun je namelijk je eigen boek uitgeven. In oplage variërend van 1 stuks tot… (virtueel) oneindig. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een mooie, met glanzende omslag, publicatie met je eigen inhoud kost, als je er bijv. 30 à 40 stuks afneemt, incl. verzending rond de € 6,- à € 6,50/stuk. Je kunt ook slechts een paar exemplaren afnemen en, via Lulu.com, mensen rechtstreeks laten bestellen **). Lulu staat je toe een winstmarge te maken.

Je eigen boek uitgeven? Dat kan dus.. ! Zelfs als je maar een zéér beperkte uitgave wilt doen of verwacht dat er een klein aantal stuks van verkocht worden.En, .. ik ga er in de toekomst zeker nog vaker gebruik van maken. Want laten we wel zijn, een boek, een écht boek.. dat leest toch altijd nog stukken prettiger dan van het scherm van je computer of je <bling-bling> Aaaai-pad 🙂

____
**) aangezien wij als kerk (uiteraard) netjes de rechten betalen voor het gebruik van de liederen in onze bijeenkomsten is de bundel niet voor losse, commerciële, verkoop beschikbaar want de rechten die wij betalen zijn gebaseerd op het aantal ‘gebruikers’ (=kerkgangers). 

Delen op: