KPN mobiel internet snel?! Vergeet het!

Wie verwacht, op grond van ondermeer de gegevens van KPN’s www.coveragechecker.nl vlot mobiel internet te kunnen krijgn met z’n UMTS dongel van KPN Zakelijk komt, zo is inmiddels mijn ervaring, bedrogen uit.

De dongel van KPN (“Of bij moeder de vrouw thuis op de bank”..) is volgens de onderstaande kaart te gebruiken op maximale snelheid. Niet dus. Thuis niet, op de kantoorlocatie niet, buiten niet. Nergens niet. De dongel kan maximaal op GPRS-snelheid connecten met internet, zo is mijn ervaring tot op heden.

kpn_dekking.jpg

Wat een tegenvaller.. dan is € 12,-/maand simpelweg veel te duur. Ik ga maar eens even contact op nemen met KPN hoe dit op te lossen, want van dit contract wil ik af. De snelheid wordt nergens in de regio gehaald en als ik met GPRS snelheid wil internetten kan ik net zo goed m’n mobieltje via de USB-poort aan de laptop hangen.  Duurder per MB, maar de mb’s die bij dit abonnement zijn inbegrepen ga ik met deze tergend langzame verbinding toch nooit halen!

Ps, het antwoord van KPN in de “Vraag & Antwoord” is hilarisch op de vraag waarom de beloofde snelheid niet gehaald wordt.

————–

Mijn Zakelijk Direct Online pakket haalt niet de beloofde snelheid. Hoe kan dat?

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor de snelheid lager kan liggen dan gebruikelijk:

  • U bent door uw databundel van 5 GB heen, uw snelheid is nu beperkt
  • Er is geen of onvoldoende HSDPA/UMTS dekking, u werkt op GPRS snelheid. Als het lampje op het modem groen is, heeft u GPRS (2G) dekking. Is het lampje blauw, dan heeft u HSDPA/UMTS (3G) dekking
  • Het is mogelijk dat de dekking verbeterd wordt als u gebruik maakt van de USB verlengkabel. Breng de stick met de verlengkabel verder weg van uw computer (uit de hoek, bij voorkeur in de buurt van een raam) totdat het lampje wel blauw wordt. Hier kan wel enige tijd overheen gaan
  • Als deze laatste mogelijkheid ook geen oplossing biedt, dan is er te weinig dekking op de betreffende locatie. Daarvoor is op korte termijn geen directe oplossing, behalve naar een andere locatie te zoeken

————–

Uiteraard wordt een verlengkabel niet meegeleverd, en om nou buiten in de regen te gaan zitten met m’n computer en/of laptop in plaats van m’n kantoor.. Nee, dat spreekt me niet echt aan… Een andere locatie zoeken is ook geen optie, want m’n pand verplaatsen is wat lastig, KPN!

Delen op: