Fietsen! Elektrisch Fietsen!

Rudy's Krabbels | union switch heren 54cmHet is al weer even geleden dat ik een update heb gedaan omtrent m’n ervaringen met m’n Union Switch. En dat had ook een reden. De fiets had namelijk niet zoveel zin meer om te fietsen.. Ja, echt! Het lag deze keer niet aan mij!

ACCU PROBLEMEN? RETOUR FABRIEK!
Wat was het probleem? De accu’s begonnen de laatste maanden wederom behoorlijk aan vermogen te verliezen. Eén van de accu’s was altijd al wat zwakker dan de andere, maar altijd nog goed voor zeker 35 – 40 km’s. De ‘sterke’ accu kon ik in het begin probleemloos 50 km’s mee fietsen. Maar na dat er een servicebeurt was geweest, nam dit vermogen zienderogen af. Na de zomervakantie was er een kleine opleving in het vermogen, zo leek het, maar zeker toen het kouder werd, was het echt slecht. Op de originele bij de fiets geleverde accu haalde ik nog net krap aan 15 km’s.

Dus in mei (vlak voor het einde van de garantie) de fiets retour Halfords en garantie geclaimd. Men heeft de fiets retour fabriek gedaan en ook daar constateerden ze dat het vermogen van de accu’s ondermaats was (ongeveer 1/3e ontlading op volle accu). De accu’s zijn “gerevitaliseerd” (wat dat ook mag zijn) en er is nieuwe software op het systeem gezet. Met als gevolg dat ik nu zelfs méér dan 60 km’s op één accu kan rijden. Wel is de trapondersteuning nu te zwak maar door de nieuwe software kan men dat in de winkel ter plaatse naar behoefte aanpassen. Dus dat gaat binnenkort ook gebeuren.

Ruim 1750 Km’s
Inmiddels ruim 1750 km’s naar tevredenheid gereden. De garantie-afhandeling was prima, en zonder gezeur en de fiets kan er weer tegen. Nu moet ik dus weer in het ritme komen. Vanwege het wisselvallige weer valt dat een beetje tegen, maar we blijven het proberen!

Delen op: