Alweer retour fabriek….

Rudy's Krabbels | union switch

union-switch-heren-54cm.jpgMijn aanvankelijke enthousiasme en liefde voor het elektronisch fietsen is danig bekoeld. De reden? De fiets is alwéér retour leverancier. De Union Switch dreigt een miskoop te worden,..

Nadat vorig jaar de fiets terug is gegaan naar Union en de elektronica en batterijen een upgrade en/of onderhoud hebben gehad, leek het aanvankelijk weer dik in orde te zijn. Totdat op een zeker moment de trap-ondersteuning gek ging doen. De ‘standenschakelaar’ deed het niet erg geweldig meer – of ik nu stand 1, 2 of 3 selecteerde, vaak bleef de fiets op dezelfde ‘hulp’-snelheid draaien. Dat wil ik helemaal niet natuurlijk.

Maar het werd al snel erger; als ik stil stond bijvoorbeeld voor een stoplicht of bij de brug, dan ging de motor spontaan draaien. En de batterijen waren ook (weer) supersnel leeg. Daarnaast kwamen er bij het remmen (= motoronderbreking) rare foutmeldingen op het scherm, die niet voorkomen in de handleiding.

Na een korte mailwisseling met Halfords is dus vanmorgen de fiets weer retour gegaan. Nog geen 700 kilometer op kunnen rijden na de laatste keer dat hij retour was. Althans, 700 km met trapondersteuning, want die had ik de laatste tijd dus noodgedwongen maar uit staan. En dan is het doel van de elektrische trapondersteuning dus niet meer te benutten, fietsen naar het werk, terwijl het zulks prima weer was daarvoor, was niet meer mogelijk….

Wordt vervolgd!

Delen op: