De “Natuurlijke Suikers” – Keuringsdienst van Waarde

Wat doen producenten van onder andere babyvoeding (en ander voedsel) om hun hapjes lekker zoet te maken? Hoe maak je sportrepen lekker zoet en laat je mensen toch geloven dat ze gezond zijn want “geen toegevoegde suikers”? 

In 2016 liep ik tegen een vreemd fenomeen aan. Mister Kitchen hun “natuurlijke suikers” oftewel “vruchtensuikers” in hun Jam die zogenaamd “zonder toegevoegde suikers” was (klik hier).

Gedeïoniseerd concentraat

Van één van mijn broers kreeg ik een tip: Keuringsdienst van Waarde had een uizending over dit fenomeen dat nog veel verder gaat dan wat Mister Kitchen deed. Die noemen het tenminste nog ‘suikers’. Wat zit er stiekem verstopt in ons eten en zorgt voor obesitas, ziektes als diabetes 2 én is superslecht voor ons milieu?

Het ergste vind ik dat ze er tot nu toe nog steeds mee wegkomen. Dat onze kinderen in het geniep verslaafd worden gemaakt. Terwijl je als ouders dénkt ze iets te geven “zonder toegevoegde suikers” zorg je dat de kiem voor obesitas en diabetes wordt gelegd.

Share This: