Kruidvat fotoservice

Even terugkomend op de vakantie,.. dit jaar besloot ik de vakantiefoto’s ook af te laten drukken en daarvoor gebruik te maken van de Kruidvat Fotoservice.

Het fotoservice-gebeuren van het Kruidvat is simpel. De mooiste foto’s uitzoeken en met de (niet zo érg handige maar toch ook niet slechte) software in een album plaatsen. Vervolgens via internet (vanuit de software) het album versturen naar de Kruidvat-server en na een paar dagen kon ik het album afhalen bij de winkel! Voor net geen € 20,- de foto’s netjes ingebonden in een album (slap kaft).

Het album heeft een beetje de ‘look-and-feel’ van een stripboek. Voordeel: lekker dun. Neemt dus niet veel plaats in, in tegenstelling tot de dikke albums van ‘vroeger’, en nog een voordeel is dat je niet hoeft te ‘plakken’. Dat doe je nu digitaal immers? Dat digitaal ‘inplakken’ kost je overigens -in mijn geval- net zoveel tijd als oud-hollands met de hand plakken.

Het belángrijkste: de afdruk-kwaliteit! En helaas, die is niet zo goed als dat ik verwachtte. De Kruidvat afdrukken moesten het zelfs behoorlijk afleggen tegen m’n relatief eenvoudige Canon MP-600 multifunctional.. die ik, zuinig als ik sóms ben, niet eens heb uitgerust met originele canon-patronen maar navul met goedkope navul-inkt van de blokker nota bene! De eigen afdrukken zijn natuurgetrouwer qua kleur en, wat belangrijker is, de afdrukken van het Kruidvat zijn “grofkorrelig”. Je ziet in de foto’s, met het blote oog, gewoon een soort van ‘raster’! En dat terwijl ik foto’s heb aangeleverd in 10Mp/SHQ!

In het verleden heb ik met behulp van Albumprinter ook wel eens afdrukken gemaakt, en de kinderen hebben er vorig jaar agenda’s laten afdrukken (met eigen foto’s in een véél lagere resolutie/aantal mp’s). Die waren veruit superieur aan wat het Kruidvat levert. Albumprinter is wat duurder, maar, .. dat is dus niet zonder reden. Natuurlijk is het een leuk albumpje geworden, maar ik ben, terwijl ik niet echt superkritisch ben op dit gebied, toch wel teleurgesteld in het Kruidvat. Voor 20 euro (toch nog 44,- gulden, nietwaar?) moet het écht beter kunnen.

Ook de Aldi heeft een fotoservice tegenwoordig. Aangezien ik in de jaren een grote collectie digitale foto’s heb opgebouwd, denk ik er over om in elk geval één album bij hen af te laten drukken. Je weet maar nooit,.. het kón wel eens meevallen (zoals zo vaak bij de ALDI-producten!). En dan nog,.. 50 pagina’s voor € 21,99 (“fotoschrift”). Daarvoor kan je het risico niet lopen dat nét “die éne foto” verdwijnt bij een HDD crash.

Delen op: